Помер львівський іконописець та колекціонер Тарас Лозинський

Помер львівський іконописець та колекціонер Тарас Лозинський

Тарасу Лозинському було 63 роки

Парастас за померлим відбудеться сьогодні, 8 березня, о 19:30 в церкві Покрову Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175).

Про це пишуть на сторінці Інституту колекціонерства.

Відійшов у вічність Тарас Лозинський. Великий колекціонер, меценат, мистець, іконописець, реставратор, багатогранна і абсолютно неординарна особистість. Був патріотом – це сказати дуже мало. Любив Україну безмежно. Був співзасновником і рушієм Інституту колекціонерства українських мистецьких пам’яток при НТШ, упорядником десятків альбомів з українського народного і професійного мистецтва”, - йдеться у повідомленні Інституту.

Тарасу Лозинському було 63 роки.Він займався іконописом на склі із 1989 року, є автором 800 робіт та мав низку персональних виставок у Львові.

Довідково:

Тарас Лозинський народився 28 березня 1959 року у місті Львові. Закінчив економічний факультет Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова (1981, нині Українська академія друкарства). У 1987—2001 роках працював реставратором у майстерні Ніни Присяжної. Викладач Іконописної школи Українського католицького університету. Член наглядової ради Львівської національної академії мистецтв.

Під впливами малярського досвіду Олекси Новаківського, Романа Сельського, Володимира Патика сформувався як художник з власним авторським стилем. З 1989 року займається іконописом на склі, автор 800 робіт. Зібрав велику колекцію творів народного мистецтва.

Батько львівського іконописця Остапа Лозинського, який помер в січні 2022 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності