Львівський депутат може втратити мандат за непогашений кредит у банку

Юрій Камельчук

На наступному засіданні суд винесе остаточний вирок обвинуваченому

Скандальний депутат зі Львова може втратити мандат через незадекларовану власність та кредит.

Про це пише Судово-юридична газета.

Відомо, що нардепа від фракції «Слуга народу» Юрія Камельчука підозрюють у недекларуванні квартири вартістю понад 3,6 млн гривень. У січні НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням депутата у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Окрім цього, нардепа звинувачують у непогашеному кредиті перед «ПриватБанком».

Зазначимо, що під час допиту Юрій Камельчук заперечив звинувачення у намірі приховати оренду квартири та заявив, що готовий в будь-який час декларувати її. Щодо боргу, парламентар наголосив, що заборгованість перед банком виникла через шахрайські дії. 

«Йшлося про співпрацю з брокером про те, що я можу використовувати гроші для торгівлі на біржі, використовуючи його підказки, однак на моєму рахунку з’явилися мінуси», — зазначив політик.

Під час розгляду судової справи, прокурор попросив Вищий антикорупційний суд оштрафувати нардепа на 51 тис. грн та позбавити його права займатися депутатською діяльністю на строк до 3 років. На його думку, докази зібрані обвинуваченням були належними та допустимими і підстав для пом’якшення покарання немає.

На наступному засіданні суд винесе остаточний вирок обвинуваченому. У разі доведення його вини і постановлення вироку Юрій Камельчук може втратити депутатський мандат.

Нагадаємо, колишню очільницю Львівської обласної організації «ОПЗЖ» судитимуть за держзраду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності