• Головна
  • Новини Львова
  • У Львівській міськраді розповіли про стан мешканців модульного містечка, яких госпіталізували до лікарні

У Львівській міськраді розповіли про стан мешканців модульного містечка, яких госпіталізували до лікарні

У Львівській міськраді розповіли про стан мешканців модульного містечка, яких госпіталізували  до лікарні
Фото: Львівська міська рада

Половина з тих, хто занедужав і залишився в містечку, почуваються значно краще

У неділю, 5 березня, із модульного містечка на Сихові до інфекційної лікарні госпіталізували 11 пацієнтів із симптомами кишкової інфекції.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Наразі 5 із них почуваються краще. Фахівці взяли аналізи у хворих та проводять лабораторні дослідження, аби з’ясувати причину нездужання. Харчове чи інше отруєння наразі не підтверджене.

«Станом на сьогоднішній ранок кількість тих, хто занедужав, є 37, з них 21 дитина, віком від 5 до 17 років. В інфекційну лікарню госпіталізовано 11 людей, із них 9 дітей та 2 дорослих. Раніше була інформація про 13 госпіталізованих, однак 2 із них не проживають у містечку, але є вимушено переміщеними особами», — прокоментувала Марта Матюшко, керівниця управління охорони здоров’я ЛМР.

Фахівці продезінфікували усі приміщення в містечку та відібрали зразки їжі, мазки з поверхонь та санвузла, аби з’ясувати причину нездужання.

Однак, окрім обіду, яким мешканців містечка забезпечує згромадження отців салезіян у співпраці з містом, усі харчуються самостійно ззовні.

Координатор модульних містечок у Львові Володимир Головатий зазначив, що зараз містечко забезпечується гарячим харчуванням один раз в день — обідом. Мешканці містечка працюють, і багато з них харчуються ззовні, тому ми не маємо чіткої статистики, що всі обідають. Також відомо про мешканця, який був на роботі і не обідав цими продуктами, проте мав ці симптоми недуги і йому теж надавали допомогу.

«Вчора на обід ми мали помідоровий суп, макарони з сиром і сосиски. Обід був приготований зі свіжих продуктів, тобто всі дати зберігання в межах норми. Всі працівники, які працюють на кухні, є сертифікованими та мають медичні книжки. Їх усіх перевірили, взяли зразки з кухонних поверхонь, продуктів харчування. Досі не було жодного схожого випадку, і він не є показником», — розповів він.

Загалом половина з тих, хто занедужав і залишився в містечку, почуваються значно краще. У зимовому модульному містечку на Сихові проживає близько 700 мешканців.

Нагадаємо, на Львівщині за тиждень зафіксували понад 1000 випадків захворювання на COVID.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності