Львів 5 березня попрощається із загиблим десантником

Львів 5 березня попрощається із загиблим десантником

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань

У неділю, 5 березня, Львів попрощається з Богданом Рільником, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Він був одним із прийомних синів великої родини Проциків. Разом із сім’єю вони проживали у селі Жовтанці, Львівського району.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Так, чин похорону розпочнеться о 10-й годині у Домі Молитви (Церква «Преображення» ЄХБ), що на вул. Фабричній, 21. А о 12:00 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Відтак львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічна довідка Героя

Богдан Рільник (25.10.1993-27.02.2023) Уродженець села Великосілки Львівської області.

Після трагічної смерті батька, із братами та сестрою опинилися в інтернаті «Вишенька» села Жовтанці, однак у 2008 році дітей на виховання взяла родина Проциків, яка ростила Богдана у дусі любові до Бога та людей. У 2013 році прийняв хрещення у Церкві Євангельських християн баптистів у селі Грабовець. Згодом, проживаючи у Львові, приєднався до помісної церкви ЄХБ «Преображення».

Навчався у Жовтанецькому опорному закладі загальної середньої освіти I-III ступенів. Закінчив Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій. Після завершення навчання працював кондитером у закладах харчової промисловості, згодом обіймав посади у Товариствах з обмеженою відповідальністю «Молоток ЛТД» та «Руш».

З початком повномасштабного вторгнення займався волонтерською діяльністю для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, згодом став на захист Батьківщини до лав 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Богдана Рільника залишилися дружина, двоє доньок та брати.

Нагадаємо, у село Боратин Золочівського району назавжди повернувся 39-річний воїн мотопіхотного формування Сухопутних військ ЗСУ Левус Микола Васильович, який загинув на фронті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності