• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові провели в останню путь матроса, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині

У Львові провели в останню путь матроса, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині

У Львові провели в останню путь матроса, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині

Воїн загинув 10 лютого поблизу населеного пункту Водне

У суботу, 18 лютого, у Львові рідні та близькі загиблого захисника України, представники Жидачівської громади та місцеві жителі попрощалися із навідником відділення морської піхоти батальйону морської піхоти військової частини А0216, матросом Мар'яном Клімковським.

Про це повідомили у Жидачівській міській раді.

Мужній воїн загинув 10 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватського району Донецької області.

Біографічна довідка Героя

Мар’яну Клімковському було 29 років. Він народився у Бориславі Львівської області. Навчався  у Жидачівській загальноосвітній школі №1.

«Був здібним та обдарованим учнем, тож продовжив навчання у Львівському фізико-математичному ліцеї. Обіймав посаду інженера, згодом працював у сфері авіації, потім — у міжнародних перевезеннях. У вільний час захоплювався риболовлею, велоспортом, мистецтвом орігамі», - йдеться у повідомленні.

З початком повномасштабного вторгнення Росії Мар’ян Клімковський став на захист Батьківщини від окупантів, проходив військові навчання у Великій Британії. Боровся із державою-терористом у лавах 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. Брав участь у звільненні Херсонської області та населених пунктів на Донбасі.

Поховали Героя на Личаківському кладовищі.

Щирі співчуття рідним та близьким захисника України. Вічна слава і пам'ять Герою!

Нагадаємо, 18 лютого, у Львові мали прощатися з Героєм Олександром Созанським, який загинув у боях за Україну. Однак чин похорону перенесли на завтра, 19 лютого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності