• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові жінку за контрабанду заборонених ліків з Італії засудили до 8 років ув’язнення

У Львові жінку за контрабанду заборонених ліків з Італії засудили до 8 років ув’язнення

У Львові жінку за контрабанду заборонених ліків з Італії засудили до 8 років ув’язнення

Суд також вирішив конфіскувати майно жінки

Сихівський районний суд міста Львова розглянув справу жінки, яка контрабандою отримала з Італії майже 6 тисяч заборонених таблеток, які містять псевдоефедрин.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з судового вироку справи  №464/5125/22

З матеріалів справи можна дізнатися, що у червні 2022 року жінка отримала поштою два пакунки з Італії. У них був лікарський препарат з вмістом псевдоефедрину, який належить до прекурсорів [речовин, які використовують при виготовленні наркотиків – ред.].  Заборонений препарат сховали у посилках серед продуктів харчування. Загалом у двох пакунках було 5784 таблетки. Їх виявили вже у Львові, під час митного контролю.

Жінку затримали, коли вона прийшла забирати пакунки.

Окрім того, під час досудового розслідування стало відомо, що раніше жінка придбала ще понад півтисячі таблеток та рідину, які містили псевдоефедрин. Усе це виявили у її помешканні. Затримана мала на меті продавати медичні препарати.  

Жінка визнала свою провину. Виправдовувала свій вчинок тим, що мусить утримувати двох неповнолітніх дітей та матір похилого віку.

Затриману звинуватили у контрабанді прекурсорів у особливо великих розмірах та засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Окрім того, вона має сплатити понад 12 тис. грн за експертизи, які проводили під час слідства.

Нагадаємо, на Львівщині викрили групу осіб, яка займалась збутом контрабандних підакцизних товарів. Троє місцевих мешканців займались незаконним збутом контрабандних електронних цигарок через Telegram-канали, а також через магазини гуртово-роздрібної торгівлі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності