• Головна
  • Новини Львова
  • Грілки для поспішайок: у пологовому Львова передчасно народженим дітям стане тепліше

Грілки для поспішайок: у пологовому Львова передчасно народженим дітям стане тепліше

Грілки для поспішайок: у пологовому Львова передчасно народженим дітям стане тепліше

За статистикою, кожні десяті пологи закінчуються передчасно. А передчасно народжені дітки потребують спеціального догляду та лікування. 

Відділення інтенсивної терапії новонароджених Львівського медичного об'єднання акушерства та гінекології вперше отримало грілки для передчасно народжених діток.

Про це йдеться на сторінці Львівської міської ради.

«Тепер, завдяки двом новеньким грілкам, немовлята зможуть перебувати у ще більшому теплі та комфорті», - йдеться у повідомленні.

Такий подарунок медичне об'єднання отримало від Громадської організації «Затишне місто».

Як зазначають медики, за статистикою, кожні десяті пологи закінчуються передчасно. А передчасно народжені дітки потребують спеціального догляду та лікування. 

«Дуже важливим є забезпечити поспішайок додатковим теплом, бо, у зв‘язку зі своєю незрілістю, вони дуже швидко охолоджуються, а ризик ускладнень – збільшується», - йдеться у повідомленні.

«Грілки для поспішайок – унікальні, адже зроблені спеціально для малюків: спершу нагрівається термокомпонент. Далі його вкладають в комбінезон, який входить в комплект. Коли дитину поміщають в комбінезон – в ньому тепло, тому що термокомпонент віддає тепло», – акцентують у Львівському медичному об'єднанні акушерства та гінекології.

Нагадаємо, у грудні у міській раді повідомляли, що у міських пологових будинках Львова за час повномасштабної війни українки народили 2 963 дитини. Із них 375 діток народили вимушено переселені матусі, які змушені були тікати з-під російських обстрілів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності