Львів 15 лютого попрощається з двома Героями, які захищали Україну

Прощання із загиблим захисником
Фото: Львівська міська рада

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань

У середу, 15 лютого, Львів попрощається ще з двома Героями. Віталій Мартиненко та Ігор Захарко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону Віталія Мартиненка розпочнеться о 10:15 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), а о 10:45 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Тоді як чин похорону Ігоря Захарка розпочнеться о 14:15 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), а о 14:45 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки Героїв

Віталій Мартиненко (03.07.1987-06.02.2023). Народився у місті Дрезден (Федеративна Республіка Німеччина) у сім’ї військовослужбовця. У 1991 році родина переїхала до Львова.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської. Закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова). Згодом здобував освіту в Українській академії друкарства. У мирний час працював столяром на місцевому приватному підприємстві.

З початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем пішов на війну. Захищав Батьківщину у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Віталія Мартиненка залишилися мама та брат.

Ігор Захарко (11.03.1985-08.02.2023) Львів‘янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №86 міста Львова. Здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова). У мирний час працював у будівельній сфері. Захоплювався рибальством.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних сил України.

У Ігоря Захарка залишилися брат та сестра.

Нагадаємо, в районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області ворожа куля обірвала життя ще одного українського захисника – 36-річного військовослужбовця зі Львівщини Андрія Ткача.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності