• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові інспектори з паркування за тиждень виписали штрафів на 2,3 млн грн: скільки машин евакуювали

У Львові інспектори з паркування за тиждень виписали штрафів на 2,3 млн грн: скільки машин евакуювали

У Львові інспектори з паркування за тиждень виписали штрафів на 2,3 млн грн: скільки машин евакуювали
Фото: Львівська міська рада

До інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів з паркування

У Львові за минулий тиждень, 6-12 лютого, інспектори з паркування оштрафували - 6 117 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки авто, на загальну суму 2 342 320 грн. Ці кошти надходять до міського бюджету Львова.

Про це повідомили в управлінні безпеки Львівської міської ради.

Також, через порушення правил стоянки, за минулий тиждень на арештмайданчик евакуювали 147 транспортних засобів.

«До інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів з паркування. Кожен з них щоденно оформляє в середньому 35 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності», - додали в управлінні безпеки ЛМР.

Зазначимо, що мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі. Водночас водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування –  у такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування.

У міськраді наголошують, що робота інспекторів з паркування перш за все спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування, оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, які створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху. Тож водіїв закликають не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях.

«Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України», - пояснили в ЛМР.

Додамо, що із переліком майданчиків для паркування можна ознайомитись на Геопорталі Львова.

Нагадаємо, у центрі Львова на вулиці Таманській запрацював новий паркувальний майданчик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності