У Львові звільнили від покарання митника, який брав хабарі

суд

Митник брав хабарі за безперешкодне ввезення в Україну побутової техніки

Шевченківський районний суд м. Львова звільнив від покарання колишнього головного інспектора митного поста «Смільниця», якого визнали винним у хабарництві.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи № 455/844/16-к.

Зазначено, що митник двічі брав неправомірну вигоду за безперешкодне ввезення в Україну побутової техніки. Зокрема, він отримав неправомірну вигоду у загальній сумі 500 доларів.

У судовому засіданні чоловік не визнав своєї вини та зазначив, що не брав хабарі, а чоловіка, у якого він нібито взяв гроші — йому не відомий.

Суд розглянув матеріали справи, покази свідків, відеозаписи з службового приміщення митного пункту «Смільниця» та визнав чоловіка винним у одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у виді штрафу розміром 17 тис. гривень з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю строком на два роки.

Втім, у зв’язку із закінченням строків давності, його звільнили від призначеного судом покарання. Також чоловіку повернуть заставу, яка була сплачена у кримінальному провадженні, у розмірі 110,2 тис. гривень.

Нагадаємо, у Львові викрили головного державного інспектора одного з відділів контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів на хабарі. За даними слідства, посадовець щомісяця вимагав та одержував 800 доларів США від місцевого підприємця за безперешкодне здійснення діяльності з продажу алкогольних напоїв та непроведення перевірок податкового законодавства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності