Видурив у бабці велику суму грошей: у Львові винесли вирок телефонному шахраю

наручники

Літня жінка віддала шахраю понад 80 тис. гривень

У Львові винесли вирок раніше неодноразово судимому мешканцю Луганської області, який видурив у літньої жінки чималу суму грошей.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №459/2988/22.

Шахрай зателефонував до бабці та представився завідуючим лікарем хірургічного відділення лікарні. Він повідомив жінці, що її донька потрапила у ДТП та потребує термінової фінансової допомоги на проведення операції.

Далі потерпілій зателефонували та повідомили, що за деякий час до неї додому приїде чоловік, який є, нібито, медичним працівником та якому потрібно передати кошти.

Жінка, повіривши у те, що її донька потребує фінансової допомоги на операцію, віддала зловмиснику 40 тис. грн, 1 тис. дол. та 100 євро. Окрім того, потерпіла написала розписку під диктовку.

У судовому засіданні жінка зазначила, що шахрай повністю відшкодував їй матеріальну шкоду. Втім, вона подала цивільний позов на відшкодування моральної шкоди у розмірі  50 тис. гривень.

Розглядаючи матеріали справи, суд вирішив визнати чоловіка винним у шахрайстві та призначити покарання у виді штрафу розміром 51 тис. грн та 10 тис. грн моральної компенсації.

Нагадаємо, у Львові затримали 30-річного шахрая, який продавав неіснуючі запчастини до автомобілів. Як зазначали правоохоронці, чоловік займався шахрайством в Інтернеті. Його піймали після декількох скарг, бо злочинець пропонував купити запчастини, а після отримання передоплати зникав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності