Львів 10 грудня попрощається з чотирма Героями, які захищали Україну

Львів 10 грудня попрощається з чотирма Героями, які захищали Україну

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань

У п’ятницю, 10 лютого, Львів попрощається ще з чотирма Героями. Андрій Копичин, Андрій Филипчук, Денис Яковлєв, Сергій Золотарьов захищали Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону Андрія Копичина та Андрія Филипчука розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

Натомість чин похорону Дениса Яковлєва та Сергія Золотарьова розпочнеться о 14-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а о 14:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв 

Сергій Золотарьов (22.12.1980-03.12.2022). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №77 з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності. Закінчив професійно-технічне училище №53 міста Львова.

Після завершення навчання проходив військову службу в Автономній Республіці Крим.

Протягом останнього періоду працював на приватному підприємстві «Терра-Пак». Раніше обіймав посади у товариствах з обмеженою відповідальністю «Мікро-Ф» та «Гал-клуб». Захоплювався автомобілями та рибальством.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному та південному напрямках.

У Сергія Золотарьова залишилися дружина, троє синів, батьки, сестра, теща та хрещена донька.

Андрій Копичин (10.06.1967-02.02.2023). Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради. У 1985 році закінчив Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне політехнічне училище». Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» за напрямом «Інженерна механіка».

У мирний час працював у Публічному акціонерному товаристві «Львівський завод “Автонавантажувач”» та у товариствах з обмеженою відповідальністю «Комфорт-Сервіс» і «ЕФЕ Бетон».

Із перших днів повномасштабного вторгнення вирішив стати на захист Батьківщини та вступив до лав 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

В Андрія Копичина залишилися мама, дружина, син із родиною, донька, хрещені діти та племінники.

Денис Яковлєв (09.08.1984-01.02.2023). Уродженець Горлівки Донецької області.

Навчався в Державному навчальному закладі «Ізюмський професійний аграрний ліцей». У 2016 році переїхав до Львова.

Проживаючи на Донеччині, займався фермерським господарством. Захоплювався футболом та творчістю Леонардо да Вінчі.

Активно підтримував Революцію Гідності, виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Брав участь у боях за Дебальцеве, Станицю Луганську та на Світлодарській дузі.

Із початком повномасштабного вторгнення боровся із державою-терористом у лавах 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Дениса Яковлєва залишилися дівчина, син та донька.

Андрій Филипчук («Сірий») (25.09.1989-2.02.2023). Народився у селі Хишевичі Львівської області в родині археолога Михайла Филипчука.

Навчався в Коропузькій загальноосвітній школі. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Протягом 2011-2014 років навчався в аспірантурі ЛНУ ім. І. Франка за спеціальністю «археологія».

У 2015 році обійняв посаду заступника директора з наукової роботи Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». Археолог, історик, гід-екскурсовод по Львову та Пліснеську. Керівник Пліснеської археологічної експедиції (2016-2021 рр.), член ВГО «Спілка археологів України» та ГО «Підгірці-Шолом».

Автор понад 150-ти наукових та науково-популярних праць і монографій. Цікавився археологією та ранньою історією слов’ян, старожитностями Пліснеського археологічного комплексу. Активно досліджував та популяризував середньовічну історико-культурну спадщину України.

Із початком повномасштабного вторгнення без вагань став на захист Батьківщини. Боронив державу у лавах 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. На фронті опанував професії бойового медика та навідника СПГ-9 «Спис». Виконував бойові завдання у «найгарячіших» точках Луганщини та Донеччини. Залишався відданий своїм життєвим принципам: «Бог, Україна, сім’я».

В Андрія Филипчука залишилися дружина, маленький син та сестра.

Нагадаємо, на фронті загинув захисник із Пустомитівської громади із села Семенівка Сергій Матішинець. Військовому було 34 роки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності