• Головна
  • Новини Львова
  • Вже незабаром повернеться на фронт: у Львові проходить реабілітацію воїн з Чернівців, який втратив ногу

Вже незабаром повернеться на фронт: у Львові проходить реабілітацію воїн з Чернівців, який втратив ногу

Вже незабаром повернеться на фронт: у Львові проходить реабілітацію воїн з Чернівців, який втратив ногу

У серпні, під час наступальної операції на Харківському напрямку, біля Віталія розірвався танковий снаряд

26-річний Віталій з Чернівців втратив ногу на День незалежності і пів року готувався до протезування. І ось він може повернутися до побратимів, адже у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» добровольцю встановили протез.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Стати на захист Батьківщини Віталій вирішив з перших днів повномасштабного вторгнення. Через велику кількість добровольців тоді він ледь потрапив до батальйону.

У серпні, під час наступальної операції на Харківському напрямку, біля Віталія розірвався танковий снаряд й обидві ноги хлопця посікло уламками. Натомість через інтенсивний обстріл ворогом побратими не змогли одразу дістатися до Віталія. Пів години без турнікета він втрачав кров в окопі, а першу медичну допомогу хлопцеві надали лише тоді, коли зупинився «вогонь». До найближчого госпіталю в Барвінковому Віталій потрапив тільки через дві години після поранення, тож праву ногу врятувати вже не вдалося.

На протезування захисник приїхав у Національний центр «Незламні». Тут спеціалісти менш ніж за тиждень виготовили Віталію протез. Нині воїн на реабілітації — з ним займаються фізичні терапевти. Втім після відновлення Віталій повернеться на фронт, каже, що докладає максимум зусиль, аби це відбулося якомога швидше, адже побратими уже зачекалися.

Нагадаємо, у Львові в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» проходить реабілітацію 37-річний захисник Андрій Аскеров із позивним «Фізрук», який підірвався на міні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності