Генконсульство Польщі у Львові припинило запис на одну з послуг

Генконсульство Польщі у Львові припинило запис на одну з послуг

У консульстві пообіцяли повідомити про відновлення запису у чергу

Генеральне консульство Республіки Польща у Львові повідомило, що поки не можна записатись на прийом до консульської установи для того, щоб оформити одну з послуг для неповнолітньої особи.

Про це йдеться на сторінці Генерального консульства РП у Львові.

«Повідомляємо, що запис на прийом до консульської установи для оформлення Карти поляка для неповнолітніх дітей тимчасово призупинено у зв'язку з вичерпанням ліміту запису на лютий 2023 року», — йдеться у повідомленні.

У консульстві пообіцяли повідомити про відновлення запису у чергу.

Також у Генконсульстві просять систематично забирати готові карти поляка.

На урядовому польському сайті розміщені таблички із номерами карт, починаючи з 2019 до 2022 років, загалом — понад 800 карт поляка.

Їх потрібно забрати у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові протягом 3 місяців від дати публікації на сайті.

«Якщо документи не будуть забрані в зазначений термін, вони будуть передані до архіву у Варшаві з міркувань безпеки, і їх отримання буде ускладнене. Водночас нагадуємо, що Карту Поляка можна отримати через довірену особу, яка буде письмово уповноважена Вами на вчинення цієї дії», — зазначили у Генконсульстві.

Усі карти поляка, видані консулом Республіки Польща у Львові, можна отримати в Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові за адресою: вул. Івана Франка, 108 (вхід з вул. Самчука) з понеділка до четверга з 10:00 до 12:00, без попереднього запису.

Зараз відділ у Львові не веде запису дорослих для прийому заяв на отримання Карти поляка.

Проте особи, які досягли 18 років і зобов'язані підписати Декларацію про приналежність до польської нації у присутності консула, можуть подати заяву про продовження терміну дії карти поляка без попереднього запису у вівторок та четвер з 10:00 до 12:00, вхід з вулиці Самчука.

До заяви мають бути додані копії разом з оригіналами таких документів: дійсний документ, що засвідчує особу, документ, що підтверджує місце проживання, Карта поляка.

В інших випадках заяву слід надіслати на адресу Генерального консульства Республіки Польща у Львові звичайною поштою, вказавши свій номер телефону та адресу електронної пошти. До правильно заповненої та підписаної заяви, із вклеєною свіжою фотографією, повинні додаватися копії: закордонного та внутрішнього паспортів, документа, що підтверджує місце проживання, Карти поляка.

Крім того:

  • у разі подання заяви про продовження терміну дії Карти поляка необхідно додати копії документів, на підставі яких було видано Карту поляка;
  • у разі втрати Карти поляка — коротке пояснення того, де і коли була втрачена карта;
  • у разі заяви на зміну даних — документ, на підставі якого відбулася зміна персональних даних.

Заяви із зазначеним місцем проживання у Польщі будуть залишені без розгляду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності