Просив суворо не карати: у Львові засудили зрадника з «ЛНР»

суд
Фото: Freepik

Чоловіка взяли в полон у вересні 2022 року військовослужбовці ЗСУ

Галицький районний суд м. Львова посадив за ґрати на 13 років чоловіка, який воював на стороні терористичної організації «Луганська народна республіка».

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №461/401/23.

Олександр Л. добровільно прибув до пункту збору мобілізованих терористичної організації «ЛНР» у Луганську 24 лютого 2022 року, де зраднику видали військове спорядження, стрілецьку зброю та боєприпаси.

Чоловік виконував обов’язки «стрільця» та забезпечував безпеку місць перебування російських військових та терористичної організації «ЛНР» у тимчасово окупованих населених пунктах Луганської та Харківської областей.

У вересні 2022 року зрадника взяли у полон військовослужбовці Збройних Сил України неподалік с. Калинівка Балаклійського району Харківської області.

У судовому засіданні чоловік визнав свою вину та підтвердив свою участь у протиправній діяльності. У вчиненому розкаявся, просив суворо не карати та заявив, що усвідомив протиправність своїх дій.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив визнати винним Олександра у колабораційній діяльності, участі у терористичній діяльності та участі у незаконних збройних формуваннях. Чоловіку призначили 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, належного йому на праві власності.

Нагадаємо, на Львівщині на 5 років посадили за ґрати жінку, яка підтримувала війну РФ проти України. Відомо, що жінка — уродженка міста Вугледар Донецької області. Бувши зареєстрованою у соціальній мережі «Однокласники», у період з 22 лютого до 17 червня 2022 року вона поширювала контент в підтримку війни РФ проти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності