Львів попрощається ще з трьома Героями, які захищали Україну

Львів попрощається ще з трьома Героями, які захищали Україну

Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла

8 лютого Львів попрощається ще з трьома Героями. Олег Мужкевич, Валерій Діанов, Богдан Романчук загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

Чин похорону Олега Мужкевича та Валерія Діанова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:40 — міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Богдана Романчука відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:40 — міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя у рідному селі на Івано-Франківщині.

Олег Мужкевич (13.01.2002-30.01.2023), львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №72, згодом закінчив комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут». Здобував освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

У вільний час вів активний спосіб життя: займався бігом, «воркаутом», захоплювався гірським туризмом.

У 2020 році підписав контракт із Збройними Силами України.

Із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації боровся з окупантами у лавах 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

В Олега Мужкевича залишилися двоє братів, двоє сестер та дівчина.

Валерій Діанов (14.08.1978-31.01.2023), львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №86. У 1996 році закінчив професійно-технічне училище №53 міста Львова за спеціальністю «слюсар-ремонтник». Після завершення навчання проходив військову службу в армії.

Працював у будівельній сфері, раніше обіймав посаду у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Віконні системи».

Із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації добровольцем вступив до лав 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся з окупантами на східному напрямку.

У Валерія Діанова залишилися мама, дружина та донька.

Богдан Романчук (14.05.1989-07.12.2022), уродженець села Потік Івано-Франківської області.

Навчався у Рогатинському ліцеї «Гімназія імені Володимира Великого» Рогатинської міської ради Івано-Франківської області. Закінчив Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна за спеціальністю «інженер-механік».

У мирний час працював помічником начальника у відокремленому підрозділі «Вагонне депо Клепарів» Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Був першим лідером молодіжної спільноти «Благословення» при храмі Святих Володимира та Ольги у Львові, учасником місійної команди «Нова Культура».

Кандидат у майстри спорту України зі стрільби. Захоплювався фото- і відеозйомкою та гірським туризмом. Разом із братом мріяв відкрити власну майстерню «Teslya».

Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у складі 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії «Аратта».

Із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації проходив військову службу у лавах 63-ої окремої механізованої бригади Корпусу резерву Збройних Сил України.

У Богдана Романчука залишилися вагітна дружина, батьки, брат, бабуся, хрещена матір, племінники та похресниця.

Нагадаємо, у суботу, 4 лютого, Львів попрощався ще з п’ятьма Героями. Богдан Фолюсевич, Назарій Стецура, Максим Гриневич, Володимир Кожевніков, Олександр Пітуля захищали Україну від російських окупантів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності