• Головна
  • Новини Львова
  • Несмак та вульгарщина: українців обурила «сексуальна» реклама мережі хачапурень у Львові та Києві

Несмак та вульгарщина: українців обурила «сексуальна» реклама мережі хачапурень у Львові та Києві

Несмак та вульгарщина: українців обурила «сексуальна» реклама мережі хачапурень у Львові та Києві

Українців обурив специфічний маркетинговий хід мережі закладів

У соцмережах вибухнув скандал: мережа хачапурень у Львові та Києві «Мама Манана» публікує рекламу із сексуальним підтекстом, чим обурила велику кількість українців. Особливо аудиторію обурили фотографії, які публікують у профілі закладу, в той час, як в Україні всі обговорюють скандал зі зґвалтуванням дівчат у Києві.

Аудиторія ж зазначає, що реклама має відверто провокаційний характер. Мовляв, вона зображує жінку як сексуальний об’єкт та дискримінує її.

Натомість у закладі спробували пояснити, чому вони обрали такий тип реклами, та відповіли обуреній аудиторії на звинувачення у порушенні законодавства. Причому завбачливо вимкнули коментарі під дописом.

Водночас у коментарях під іншими дописами люди звертають увагу на те, що реклама закладу порушує українське законодавство.

«Дискримінаційна реклама за ознакою статі — реклама, що містить твердження та/або зображення щодо інтелектуальної, фізичної, соціальної чи іншої переваги однієї статі над іншою та/або щодо стереотипності ролі чоловіка та жінки, що пропагує принизливе та зневажливе ставлення; принижує гідність людини за ознакою статі; демонструє насильство за ознакою статі; використовує зображення тіла людини (частини тіла) виключно як сексуального об’єкта з метою привернення уваги споживача та/або посилання (слова, звуки, зображення) на сексуальні стосунки, що не стосуються рекламованого продукту чи способу його споживання. У разі порушення вимог цієї статті рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку», — йдеться у повідомленні.

Також люди критикують такий стиль реклами закладу.

«Дуже неприємно, що в Україні ще комусь на думку спадає, що отак можна щось рекламувати, або що подібне може бути кумедним чи дотепним. Хіба ж ви не відповідальний бізнес, хіба не розумієте загальну ситуацію, хіба у вакуумі, а не в Україні були вісім років загалом та останній рік зокрема? Хіба ж цивілізація повз промайнула та у вас нікого дорослого немає? Ганьба», — написала користувачка під одним із дописів.

«Жахлива реклама, особливо на фоні отруєння і зґвалтування непритомних дівчат. Ваш сммник або на конкурентів працює, або профнепридатний», — наголосила інша дописувачка.

Але заклад не зупинився на цьому та опублікував фотографії вже з напівоголеним чоловіком, додавши туди гнівні коментарі з під своїх дописів.

Нагадаємо, у Львові баристи, які працювали у кав’ярні «SDV», влаштували страйк під стінами закладу. Вони зазначають, що їм тривалий час боргують зарплатню або ж виплатили її лише частково.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності