Львів — на другому місці за вартістю житла: скільки коштують квартири

квартира
Фото: pexels

Найдешевше однокімнатну квартиру з ремонтом можна придбати у Кропивницькому

Львів став другим містом в Україні за вартістю житла після Києва. Зокрема, до трійки лідерів міст із найдорожчим житлом входять Київ, Львів та Одеса.

Про це повідомляє «ЛУН. Місто» у Telegram.

Так, придбати однокімнатну квартиру з ремонтом у Львові можна у середньому за 2,1 млн грн. У Києві така квартира обійдеться в середньому за 3,2 млн грн. В Одесі однокімнатна квартира з ремонтом коштуватиме в середньому 1,7 млн гривень.

Найдешевше однокімнатну квартиру можна придбати у:

  • Кривому Розі — 480 тис. грн;
  • Запоріжжі — 920 тис. грн;
  • Кропивницькому — 940 тис. гривень.

Зазначається, що за останні три місяці квартири зі зробленим ремонтом подешевшали лише у Києві. В середньому ціна на однокімнатні знизилась на 400 тисяч грн, або 12%. Ціни у решті регіонів залишилась без змін.

На вартість квартир впливає близькість до кордону з ЄС та віддаленість від зони бойових дій. Зокрема, в Ужгороді трикімнатні квартири від власників у середньому на 1 тис. доларів дорожчі, ніж в Одесі.

Нагадаємо, вперше за 2022 рік в Україні відзначили відновлення попиту населення на іпотечні кредити. Окрім того, зростає попит на кредити зі сторони бізнесу. Банки й надалі очікують на зростання попиту на бізнес-кредити та іпотеку. Втім, учасники опитування зазначили про посилення стандартів кредитування та зменшення кількості схвалення заявок, за винятком іпотеки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності