• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська чиновниця купила квартиру за майже 2 млн грн: НАЗК перевірило прибутки сім’ї

Львівська чиновниця купила квартиру за майже 2 млн грн: НАЗК перевірило прибутки сім’ї

Львівська чиновниця купила квартиру за майже 2 млн грн: НАЗК перевірило прибутки сім’ї

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у неї необґрунтовані активи

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело моніторинг способу життя чиновниці зі Львівщини. НАЗК виявило у неї необґрунтовані активи.

Про це йдеться на сторінці Національного агентства з питань запобігання корупції.

Заступниця начальника відділу митного оформлення запитів митного поста «Львів-Північний» Галицької митниці Державної митної служби України отримала в подарунок квартиру вартістю майже 2 млн грн від своєї матері, яка, у свою чергу, придбала її за один день до дарування. Квартира розташована поблизу історичної частини Львова.

Мати чиновниці пояснила, що придбала квартиру за заощадження подружжя, отримані за період трудової діяльності та від продажу двох належних подружжю квартир, а також позики, отриманої від зятя, на 2 млн гривень.

Під час моніторингу було виявлено, що з 2000 до 2012 років посадовиця отримала доходів на 200 тис. грн, а після 2012 року інформація про доходи взагалі відсутня.

Батько чиновниці в період з 2001 до 2020 років отримав дохід у 340 тис. грн та у 2018 році продав автомобіль вартістю 48 300 гривень.

Мати чиновниці отримала дохід у розмірі 44 тис. грн від продажу своєї частки квартири, а у 2016 році її чоловік продав квартиру за 201 тис. гривень.

Але за цей час батьки чиновниці придбали дві автівки загальною вартістю орієнтовно 700 тис. грн. Крім того, дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вказують на те, що мати чиновниці у 2016 році також придбала квартиру в Івано-Франківську за 206 тис. гривень.

Отож, спільні доходи батьків чиновниці склали 830 тис. грн, а витрати — 926 тис. грн. Це свідчить, що заощаджень не було, а витрати значно перевищують отримані доходи.

Зять, який, за словами матері чиновниці, надав їй позику готівкою в розмірі 2 млн грн, не надав НАЗК будь-яких підтверджувальних документів, наприклад, документів на зняття цієї суми з банківського рахунку. Дохід зятя за період з 1998 до 2020 років склав 3,8 млн грн. Також у 2018 році він продав нерухомість на суму 27 тис. грн. Але відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру транспортних засобів вказують на те, що зять матері посадовиці купував нерухомість та автівки на 2,8 млн грн. Отож, позичити таку значну суму коштів тещі він просто не міг.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції пропонувало зупинити державне фінансування політичних партій на весь період дії воєнного стану. Кошти мали спрямувати на фінансування Збройних Сил України.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності