• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові з дітьми, які втратили рідних на війні, безкоштовно працюватимуть психологи

У Львові з дітьми, які втратили рідних на війні, безкоштовно працюватимуть психологи

У Львові з дітьми, які втратили рідних на війні, безкоштовно працюватимуть психологи

Робота передбачена з підлітками, яким від 14 років, проте не відмовлять і молодшим дітям, і, за потреби, готові працювати і з дорослими.

У Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» допомагатимуть дітям пережити втрату близьких на війні.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

Група «Фенікс» збиратиметься раз на тиждень. Фахівці центру кажуть, що робота передбачена з підлітками, яким від 14 років, проте не відмовлять у роботі і тим дітям, хто молодший, і за потреби, готові працювати і з дорослими. З групою працюватимуть два профільні психологи.

«Будемо працювати із групою по втраті, це дуже на часі, адже щодня ми ховаємо наших найкращих воїнів і їхні рідні і близькі проживають невимовний біль», - говорить в.о. завідувача відділення «Служба підтримки сім’ї» центру Олена Прокопенко.

«Усі ми тією чи іншою мірою потребуємо фахової допомоги. Особливо зараз, в час війни. Діти переживають втрату близьких на фронті дуже гостро. Якщо, для прикладу, у дитини загинув батько, вона може його ідеалізувати, може сердитись підсвідомо на нього за те, чому так трапилось, і він її залишив, заперечувати і не визнавати, що так сталося, не говорити про батька. Це дуже різні емоції. Біль втрати не проходить – він трансформується. І ми з цим будемо працювати. Така робота дуже важлива, якість життя змінюється суттєво», - говорить Марина Манєвська, психологиня та психотерапевтка центру «Рідні».

«Про допомогу потрібно просити, і це нормально. І ми готові  її надавати  у  нашому центрі. Діти, як і дорослі, дуже глибоко переживають втрату, цей процес  болісний, і це повинні розуміти усі, хто поруч. Робота з дітьми – перший крок. Якщо у їхніх рідних виникатиме запит попрацювати з психологом – ми відкриті до такої роботи», - додає Марина Янишин, психологиня центру.

Усі деталі щодо роботи групи та консультацій: 06745543645, відділення «Служба підтримки сім’ї» Центру «Рідні». Адреса: м. Львів, вул. Зелена 204 б, приміщення 137.

Довідково

У Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» є два відділення: «Термінове влаштування» та «Служба підтримки сім’ї». Створення центру стало можливим завдяки співпраці з Благодійним фондом «Рідні». Фонд безкоштовно передав повністю укомплектоване приміщення з ремонтом та обладнанням для центру «Рідні». Також фонд надавав консультаційну, організаційну та правову підтримку. При центрі діє філія фонду, яка безкоштовно працює з дітьми, проводить навчальні заняття з математики, арт-терапії, англійської мови та музичної терапії.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA зібрало інформацію, де внутрішньо переміщені особи можуть отримати таку підтримку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності