• Головна
  • Новини Львова
  • Переніс 30 операцій: у Львові лікарі допомагають 55-річному чоловіку, в будинок якого прилетіли російські ракети

Переніс 30 операцій: у Львові лікарі допомагають 55-річному чоловіку, в будинок якого прилетіли російські ракети

Чоловік проходить реабілітацію у Національному реабілітаційному центрі «Незламні»

У будинок 55-річного Михайла на Херсонщині прилетіло дві ракети. Дружина загинула, чоловіка з-під завалів дістав син. Він переніс 30 операцій, одна з яких — пересадка шкіри зі спини на голову.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

У чоловіка були розірвана щока, перелом руки та забої. Серед численних поранень — важкі опіки голови. Шкіри на черепі не лишилося. Три тижні на межі життя та смерті Михайло провів у криворізькій реанімації. Далі його евакуювали до Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові.

Після майже трьох десятків операцій лікарям вдалося стабілізувати стан чоловіка, однак лишалася найбільша проблема — рана на голові. Її треба було термінового закрити м’язовою тканиною, адже будь-якої миті мозок могла вразити смертельна інфекція. Тож Михайло потребував складної реконструктивної операції: пересадження тканин зі спини на голову. Допомогти львівським спеціалістам зголосилися канадійці, однак з’ясувалося, що в Україну вони приїхати не готові. Відтак, українські медики з пацієнтом вирушили до клініки польського містечка Челядзь за 400 км від Львова.

Операція тривала 12 годин. Українсько-канадська команда спершу відділила клапоть найширшого м’яза спини, а потім пересадила його на оголений череп. Судини, розміром з людську волосину, хірурги зшивали під мікроскопом.

В підсумку втручання минуло успішно — вже за тиждень Михайло повернувся до центру «Незламні» на реабілітацію. Водночас попереду у чоловіка ще кілька косметичних операцій на обличчі.

Він переніс 30 операцій, одна з яких - пересадка шкіри зі спини на голову. Хірурги Центру “Незламні” разом із...

Posted by Перше медичне об'єднання Львова on Thursday, February 2, 2023

Нагадаємо, львівські лікарі врятували життя та допомагають прибрати шрами з обличчя 13-річному Стасу, який постраждав під час обстрілу Грушовахи на Харківщині. Ледь живого хлопця дістали з-під завалів будинку, а у його черепі була рана завбільшки 8 сантиметрів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності