У Львові посадили за ґрати на 13 років зрадника з «Луганської народної республіки»

суд
Фото: Freepik

Зрадника взяли у полон військовослужбовці ЗСУ у Харківській області

Галицький районний суд м. Львова виніс вирок уродженцю м. Довжанськ Луганської області Олегу А., який воював на стороні терористичної організації «ЛНР».

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №461/314/23.

Встановлено, що зрадник, перебуваючи на тимчасово окупованій території у м. Довжанськ Луганської області, перейшов на бік ворога.

Чоловік 24 лютого 2022 року добровільно прибув до пункту збору мобілізованих терористичної організації «ЛНР» та вступив до її лав, де отримав військову форму та зброю. У період з 24 лютого до 6 вересня 2022-го зрадник виконував обов’язки «стрільця» у різних видах бою проти Збройних Сил України.

Чоловіка взяли у полон військовослужбовці ЗСУ 6 вересня минулого року у ході бойових дій поблизу с. Вовчий Яр Харківської області.

Зазначається, що зрадник розкаявся та засудив свою поведінку, покази суду Олег А. давав добровільно. Також він просив суворо не карати та надати йому можливість стати на шлях виправлення.

Суд визнав розкаяння у вчиненому як обставину, що пом’якшує покарання. Так, чоловіка визнали винним у державній зраді, участі у терористичній групі та участі у незаконних збройних формування.

Галицький районний суд покарав чоловіка на 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

Нагадаємо, нещодавно Галицький районний суд м. Львова виніс вирок зраднику, який воював на стороні «ЛНР» і був взятий у полон військовослужбовцями ЗСУ. На стороні ворога чоловік воював до 12 вересня 2022-го.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності