• Головна
  • Новини Львова
  • Пересадили нерв зі стегна, аби пальці могли рухатись: у Львові лікарі врятували руку захиснику

Пересадили нерв зі стегна, аби пальці могли рухатись: у Львові лікарі врятували руку захиснику

Пересадили нерв зі стегна, аби пальці могли рухатись: у Львові лікарі врятували руку захиснику

Операція минула без ускладнень

У Львові військовослужбовцю пересадили нерв зі стегна на руку, аби він знову міг рухати пальцями. Чоловік отримав важке кульове поранення руки під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Складну реконструктивну операцію виконали хірурги Національного реабілітаційного центру «Незламні».

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Військовому з Херсона Сергію — 44. У перші дні повномасштабної війни пішов добровольцем у військо, адже хотів захистити рідних, які залишались у Херсоні. А кульове поранення кисті руки Сергій отримав у серпні під час одного з боїв. Куля пройшла навиліт. Аби зупинити кровотечу, він наклав тиснучу пов’язку, з якою проходив три дні. Вже в той час захисник перестав відчувати мізинець та безіменний палець правої руки, що було наслідком ушкодження нерва.

«Була сильна кровотеча, але покинути поле бою я просто не міг», — згадує Сергій.

Захисник лишився воювати доти, доки українські військові зайшли в Херсон. Лише потім, обійнявши рідних, які довгий час були в окупації, він поїхав до Львова на лікування. Сергій звернувся саме до Національного реабілітаційного центру «Незламні». Після низки обстежень та консультацій лікарі сказали: відновити чутливість двох пальців можна, але потрібна операція з пересадки нерва.

Під час втручання хірурги вилучили нерв зі стегна Сергія та пересадили його на руку. Операція минула без ускладнень. Однак про остаточний її успіх говорити зарано, адже аби нерв прижився і відновилася чутливість пальців, потрібно кілька місяців.

Втім захисник налаштований оптимістично. Каже, після реабілітації обов'язково повернеться до своїх бойових побратимів.

«Війна ще не закінчилась, піду далі захищати свою Батьківщину», — каже Сергій.  

Нагадаємо, на Львівщині відкрили чергу на отримання допомоги у Superhumans Center. Детальніше про це читайте, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності