У Львові на сім місяців перекриють для проїзду частину однієї з вулиць

У Львові на сім місяців перекриють для проїзду частину однієї з вулиць

Там замінять каналізацію, постелять нове дорожнє покриття, облаштують паркомісця та озеленять

На вулиці Яворницького з 1 лютого відновлюють роботи з капітального ремонту. Тут замінять усі інженерні мережі та облаштують нове дорожнє покриття.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

На час робіт, з 1 лютого до 1 вересня 2023 року, частину вулиці перекриють для проїзду транспорту.

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, ремонт вулиці Яворницького розпочався у жовтні 2021 року, однак через війну, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, було призупинено фінансування робіт.

«Нам вдалося відновити роботи на цьому об’єкті. Найперше тут триватимуть земляні роботи для заміни комунікацій, зокрема каналізації, яка знаходиться в аварійному стані на глибині 3 м. Також буде замінено всі приєднання інженерних мереж до будинків. Після заміни мереж буде постелено нове дорожнє покриття, облаштовано тротуари, паркомісця, озеленення. На дорозі буде постелено асфальтобетон, а тротуари і паркомісця замостять плиткою ФЕМ. Роботи виконуватиме підрядна організація ТзОВ “Вельт Капітал”. Загальна вартість робіт — 34,4 млн грн. Проєкт ремонту вулиці Яворницького розробило ЛКП “Інститут просторового розвитку”», — розповів Іван Матківський, в.о. начальника управління інженерного господарства ЛМР.

За його словами, на час ремонтних робіт, з 1 лютого до 1 вересня 2023 року, буде перекрито проїзд вулицею Яворницького, від будинку №8 до вул. Караджича.

Нагадаємо, у 2023 році у Львові планують відремонтувати низку доріг та вулиць. Також облаштують нові велосмуги. Роботи проводитимуть на замовлення районних адміністрацій. Для цього з міського бюджету Львова виділять понад 147 мільйонів гривень. Поточний ремонт покриття проїзної частини та пішохідних тротуарів проведуть на вулицях: І. Мазепи, Грінченка, Чорновола, Замарстинівській (дорога до смт Брюховичі), Варшавській, Зеленій, Пластовій, Глинянський Тракт, Дністерській, Липова Алея, М. Драгана, М. Гориня, Червоної Калини.

На виділені кошти також планують відремонтувати 26 міських вулиць та облаштувати нові велосмуги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності