У Львові на перехресті вулиць Бандери — Чупринки висадили груші (відео)

У Львові на перехресті вулиць Бандери — Чупринки висадили груші (відео)

Це вперше у Львові на одній локації сконцентрована така кількість красивоквітучих дерев одного сорту

На території майбутнього транспортного хабу на перехресті вул. Бандери — Чупринки висадили 11 груш. Погодні умови дозволили садити дерева, попри те, що на календарі кінець січня.

Про це 30 січня повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Зазначається, що оскільки, згідно із прогнозом синоптиків, на найближчі 10 діб обіцяють погоду без різких похолодань та сильних морозів, висадка саме зараз таких крупномірних дерев зі закритою кореневою системою є цілком оптимальною.

Крім того, це вперше у Львові на одній локації сконцентрована така кількість красивоквітучих дерев одного сорту.

«Цього року аномально тепла зима, і погодні умови дозволяють садити декоративні груші у січні. Зараз дерева перебувають у так званій сплячці. Ранньою весною їх будуть активно поливати для активізації росту», —  пояснив експерт з озеленення Володимир Чешинський.

На території майбутнього транспортного хабу на перехресті вул. Бандери – Чупринки, висадили 11 груш Каллері Шантеклер 🤩🌱 Погодні умови дозволили садити дерева, попри те, що на календарі кінець січня.🗨 Як зазначив еколог, директор ЛМДЕНЦ Ігор Антахович, оскільки згідно із прогнозом синоптиків на найближчі 10 діб обіцяють погоду без різких похолодань і сильних морозів, висадка саме зараз таких крупномірних дерев зі закритою кореневою системою є цілком оптимальною👌За його словами, це вперше у Львові на одній локації сконцентрована така кількість красивоквітучих дерев одного сорту. Вже цієї весни вони будуть чудово цвісти і милувати мешканців та гостей Львова 💚🗨 “Цього року аномально тепла зима і погодні умови дозволяють садити декоративні груші у січні. Зараз дерева перебувають у так званій сплячці. Ранньою весною їх будуть активно поливати для активізації росту”, – пояснює експерт із озеленення Володимир Чешинський.Тож навесні цей простір розцвіте в буквальному сенсі 🥰🌿

Posted by ЛКП "Львівавтодор" on Monday, January 30, 2023

Так, вже цієї весни груші будуть цвісти й милувати мешканців та гостей Львова.

Нагадаємо, у Львові висадять майже тисячу дерев та понад 6 тисяч кущів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності