• Головна
  • Новини Львова
  • У Центрі для бездомних людей у Львові перебувають майже 4 тисячі осіб: які послуги вони отримують

У Центрі для бездомних людей у Львові перебувають майже 4 тисячі осіб: які послуги вони отримують

У Центрі для бездомних людей у Львові перебувають майже 4 тисячі осіб: які послуги вони отримують

За 2022 рік 36 людям відновили/виготовили паспорт, а 168 осіб отримали тимчасову реєстрацію

Протягом минулого року у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб поставили на облік 356 осіб: 260 чоловіків та 96 жінок, в тому числі 45 осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Загалом у центрі на обліку перебувають 3 904 людини.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Так, фахівці установи надають бездомним людям різну підтримку. Це юридичні, інформаційні, медичні, соціальні та інші послуги. Зокрема, минулого року 36 людям відновили/виготовили паспорт, а 168 осіб отримали тимчасову реєстрацію. Також за рік фахівці центру надали:

  • 4 754 інформаційні та юридичні консультації;
  • 1 936 медичних послуг (з них 321 скерування на флюорографічне обстеження);
  • 12 618 порцій харчування.

Крім того, соціальні працівники центру регулярно здійснюють соціальне патрулювання з метою виявлення бездомних осіб та надання інформаційних консультацій щодо соціальних послуг у Львові. Так, за рік було здійснено 150 соціальних патрулювань, під час яких виявили 57 бездомних осіб, які не перебували на обліку в центрі.

Водночас у 2022 році послугами відділення нічного перебування центру скористалась 281 людина, з них 36 жінок та 245 чоловіків. Наразі ж послугами відділення користуються 5 осіб пенсійного віку, яким фахівці допомагають з оформленням в Геріатричний пансіонат. Середня кількість звернень до відділення нічного перебування становить 35 осіб.

Зазначається, що у центрі працює кухня, яка дає змогу забезпечити разовим харчуванням клієнтів відділення нічного перебування. Харчування здійснюється під час прийому клієнтів на нічліг з 20:00 до 22:00 з понеділка до п’ятниці. Для клієнтів відділення розроблене 10-денне меню, яке включає в себе першу і другу страви, салат та напій.

Нагадаємо, Сихівський районний суд м. Львова покарав водія штрафом у 34 тис. гривень за водіння у стані наркотичного сп'яніння. Зазначається, що чоловік зареєстрований у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності