У центрі «Незламні» у Львові встановили дитячий протез синові захисника

У центрі «Незламні» у Львові встановили дитячий протез синові захисника

Хлопчик втратив руку, допомагаючи мамі по господарству

Протез у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» на базі Першого медичного об’єднання Львова встановлюють синові військового. Хлопчик втратив руку, коли допомагав мамі по господарству.

Про це пишуть на сайті Львівської міської ради.

«Дмитрові – 13 років. Він родом з Одещини. Після того, як батько пішов воювати, саме син став опорою для матері, і завжди допомагав їй по господарству, яке у них чималеньке. Одного дня, коли подрібнював їжу для худоби, Дмитро дуже близько підніс праву руку до січкарні, і край куртки зачепився за лезо. Руку дитина втратила в одну мить», - йдеться у повідомленні.

«Зараз виготовляємо для Дмитра міоелектричний протез. Керувати ним хлопець зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів його руки. Хлопець вже спробував вперше за рік зігнути й розігнути праву руку і навіть взяти ручку. У його очах справжнє щастя», - зазначають протезисти Центру «Незламні».

Поки що відбулася лише проміжна примірка протезу, адже потім до нього допасують кисть та закріплять усі датчики.

Протез Дмитра – виробництва одного з найкращих виробників протезів у світі – німецької компанії «Ottobock». Завдяки Мальтійській службі допомоги, центр «Незламні» має мобільну майстерню та комплектуючі до протезів.

Додамо, аби кожен українець, який втратив кінцівки у війні, отримав шанс повернутися до повноцінного життя, Національний реабілітаційний центр «Незламні» Першого медоб’єднання Львова спільно з благодійною платформою Dodro.ua оголосили проєкт «Протези для незламних». Долучитися може кожен, варто лише зайти на сайт dobro.ua – проєкт «Протези для незламних» – і натиснути «підтримати»: https://dobro.ua/project/unbroken/.

Нагадаємо, центр «Незламні» Першого медоб’єднання Львова отримав сучасний реабілітаційний комплекс та реанімаційне обладнання вартістю 1 мільйон євро. Обладнання центру передав уряд Німеччини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності