Небанальні локації для фото у Львові: адреси

Небанальні локації для фото у Львові: адреси

Ділимось небанальними локаціями для фото

Львів — місто просякнуте історією, запахом кави та неймовірними місцями. Чи не кожний куточок міста — фотозона.

LVIV.MEDIA зібрало для читачів TОП-5 небанальних локацій для фото.

Пластиліновий будинок

Неподалік від Личаківського парку розташований справжній витвір дизайнерів — «пластиліновий будинок». На перший погляд, він дійсно нагадує будівлю, створену з пластиліну. Відомо, що господарю у спадок дістався абсолютно непримітний особняк, який він віддав на оновлення місцевому архітектору Миколі Сенику. Зараз будівля виглядає містично на тлі звичайних особняків.

Адреса: вулиця Цетнерівка, 16.

Дворик ресторану «Babo Gardens»

Цей ресторан із власним двориком відкрили після трирічної реконструкції у серпні 2022 року. Це стара львівська віла, яка пережила кілька епох: австро-угорську, польську, радянську – і в результаті лишилася в незалежній Україні. Кожна з епох залишила свій слід.

Адреса: вулиця Кузневича, 16А.

Вірменський квартал у Львові

Вулиця Вірменська розташована поблизу площі Ринок та проспекту Свободи. У 13 столітті Львів став прихистком для вірменів. Вони поселилися у місті, а незабаром збудуваои свій квартал з церквою та будинками.

Адреса: вулиця Вірменська.

Будинок вчених

Будинок був зведений за проектом відомого австрійського архітектурного бюро «Гельмер і Фельнер» в далекому 1898 році, як Шляхетське або Національне касино. В його архітектурі цілком проявився стиль необароко, який наприкінці ХІХ століття ностальгічно прославляв давно минулі барокові часи.

Будинок вважається одним із семи чудес міста Львова. В оздобленні присутнє різьблення деревини, обшиті шовком стіни, кришталеві люстри, мармурові каміни та інший старовинний декор, вік якого складає понад сторіччя.

Адреса: вулиця Листопадового Чину, 6.

Палац Сосновського

Ця будівля відома у Львові як будинок-фортеця. У 1901 році його для власного вжитку збудував архітектор Юзеф Сосновський.

Він був одним із новаторів у професії, застосовуючи у своїх проектах новочасні будівельні технології. Збудовані ним об’єкти досі успішно слугують людям на території Львова та у карпатському регіоні. Очевидно, що, розпочавши планування власної оселі, Й. Сосновський вирішив створити оригінальну будівлю, що могла б вразити містян незвичною архітектурою.

Завдяки добудові до основного будинку наріжної вежі палац отримав вигляд рицарського замку і досі створює у перехожих ілюзію перенесення у середньовічні часи.

Фахівці знаходять у стилі його забудови елементи, характерні для палестинсько-мавританського стилю.

Адреса: вулиця Генерала Чупринки, 50-52.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підготувало добірку музеї Львова, куди варто сходити з дітьми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності