У Львові для військових, які лікуються у місті, проводять безкоштовні екскурсії

У Львові для військових, які лікуються у місті, проводять безкоштовні екскурсії

Вже відбулася пілотна прогулянка

У Львові розпочали новий соціально-культурний проєкт «Місто лікує».

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

Військовослужбовців, які лікуються чи проходять реабілітацію у медичних закладах, запрошують на безкоштовні екскурсії містом. Вже відбулась пілотна прогулянка, до якої долучились 5 захисників України. Знайомив їх із містом відомий львівський екскурсовод Петро Радковець.

Інформацію про цей проєкт розповсюджуватимуть безпосередньо у медичних закладах через спеціальні інформаційні буклети. На листівках є повний перелік послуг, які військові можуть отримати безкоштовно. Також там є контакти туристично-інформаційного центру (+38 (067) 673-91-94), через який можна дізнатися всі деталі і записатися на ту екскурсію, яка зацікавила.

«Хочемо, щоб вони могли відволіктись від лікарняних палат та отримали свіжі емоції, які теж сприяють реабілітації. Перед тим провели опитування, що саме військові хотіли б побачити, тож складаємо маршрут відповідно до їх побажань», — розповіла Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львова.

Першу екскурсію відвідали 5 військових. Екскурсія відбувалась центральною частиною Львова.

«Екскурсії для військових на сьогодні є вкрай необхідними. В перші дні війни я консультувався з психологинею щодо потреби екскурсій як таких. І вона відповіла, що для адаптованих вони необхідні, а неадаптованих — треба адаптувати. Люди, які перебувають під величезним психологічним тиском, хочуть іноді розслабитись, і така активність дозволяє їм побувати у більш комфортному середовищі. Я подивився в очі хлопців, які сьогодні були зі мною на екскурсії, побачив, що вони більше посміхаються, більше говорять. Я завжди кажу: посміхайтесь, бо ворога це дратує. Якщо українці будуть жити повноцінне життя, ходити в театри, відвідувати екскурсії, то ми будемо непереможні», — зазначив Петро Радковець, екскурсовод у Львові.

Проєкт «Місто лікує» триватиме весь рік та доповнюватиметься не лише екскурсіями містом, а й відвідуванням різних музеїв, театрів, закладів. Всі події будуть адаптовані відповідно до запитів військових, які перебувають на лікуванні в медичних закладах, розташованих на території Львівської міської територіальної громади.

Реалізує проєкт Львівський туристичний офіс спільно з управлінням охорони здоров'я та управлінням культури Львівської міської ради.

Нагадаємо, для переселенців, які тимчасово проживають у львівських модульних містечках та центрах для ВПО, організовували безкоштовні екскурсії замками Львівщини. Реалізовують тури за маршрутом «Золотої підкови Львівщини».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності