• Головна
  • Новини Львова
  • Завдав збитків на пів мільйона гривень: у Львові чоловік незаконно приватизував приміщення

Завдав збитків на пів мільйона гривень: у Львові чоловік незаконно приватизував приміщення

Для легалізації цього майна підозрюваний переписав його на іншу особу

У Львові ексдиректор одного з місцевих приватних підприємств незаконно вивів з комунальної власності нежитлові приміщення, завдавши державі збитків на більш ніж пів мільйона гривень. Тривалий час підозрюваний був у розшуку, і лише у вересні минулого року його знайшли.

Про це повідомили у прокуратурі Львівщини.

За даними слідства, львів’янин, перебуваючи на посаді директора одного з місцевих приватних підприємств, вигадав аферу. Використовуючи підроблені документи, за допомогою нотаріуса він провів державну реєстрацію права приватної власності на нерухоме майно. Внаслідок цього з комунальної власності Львова незаконно вибули нежитлові приміщення загальною площею понад 130 м², вартістю понад 570 тисяч гривень.

Для легалізації цього майна підозрюваний переписав його на іншу особу. Втім, завдяки прокуратурі, ці нежитлові приміщення повернули у власність територіальної громади Львова.

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно підозрюваного за фактами використання завідомо підроблених документів, шахрайства та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).

Нагадаємо, виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області відписав 2 гектари землі у приватну власність, чим завдав державі збитків на 12 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності