• Головна
  • Новини Львова
  • На Ратуші приспустили прапор Львова у день поховання сотенного УПА Мирослава Симчича

На Ратуші приспустили прапор Львова у день поховання сотенного УПА Мирослава Симчича

На Ратуші приспустили прапор Львова у день поховання сотенного УПА Мирослава Симчича

Поховали Героя України на Івано-Франківщині

На Ратуші та на флагштоку перед Львівською міською радою приспустили прапор міста як символ співчуття у день поховання почесного громадянина Львова, сотенного УПА Мирослава Симчича.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Поховали почесного громадянина міста та Героя України Мирослава Симчича сьогодні, 20 січня, у Коломиї, що в Івано-Франківській області, на міському кладовищі «Монастирок». Крім того, у громаді 20 січня оголошено днем жалоби.

Нагадаємо, 18 січня помер Герой України з Івано-Франківщини Мирослав Симчич. Йому було 100 років.

Під керівництвом Мирослава Симчича у 1945 році під Космачем повстанці розгромили каральну дивізію НКВС на чолі з генерал-майором Миколою Дергачовим. Бій тривав три дні. Загалом Мирослав Симчич провів 42 успішні бої.

Арештували «Кривоноса» в 1948 році. Тоді радянська влада таврувала його прізвиськами «преступнік і бандіт». Повстанець відбув 32,5 роки каторги й таборів.

15 листопада 2017 року Косівський районний суд визнав Мирослава Симчича «таким, що підлягає реабілітації на підставі ст. 1 Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні”».

Довідково:

Мирослав Симчич (псевдо «Кривоніс») — український військовий та громадський діяч, сотенний УПА, політв'язень. Кавалер орденів «Свободи» та «За заслуги», почесний громадянин Коломиї та Львова.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності