У Львові засудили зрадника із «ДНР», який 22 лютого пішов воювати проти України

Чоловік потрапив у полон на Харківщині у вересні 2022 року

Галицький районний суд м. Львова виніс вирок бійцю терористичного угруповання «ДНР», який пішов воювати проти України.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №461/36/23.

Володимир К. підтримував ідеї і погляди терористичної організації «ДНР» та у 2021 році отримав паспорт громадянина терористичної організації «ДНР».

22 лютого 2022 року чоловік добровільно прибув до пункту збору мобілізованих «ДНР» та надав згоду на проходження так званої «військової служби» у підрозділах незаконного формування.

Цього ж дня зрадник прибув до м. Єнакієве Донецької області на територію закинутих складських приміщень, на якій отримав військову форму, речові мішки, каски тощо. Далі він прибув з іншими мобілізованими на автобусах з розпізнавальними знаками, які російська армія використовує у війні з Україною.

В ніч з 2 на 3 березня чоловік з іншими військовослужбовцями потягами прибув до м. Бєлгорода, де туристичними автобусами виїхали до с. Моначинівка Харківської області.  

Там зрадник охороняв склади боєкомплектів, патрулював вулиці, обходив будинки та створював списки будинків, у яких наявні або відсутні мешканці.

У незаконному формуванні він служив з 2 лютого до 8 вересня 2022 року, поки його не взяли у полон під час бойових дій у с. Огурцівка Харківської області.

Так, розглянувши матеріали справи, Галицький районний суд м. Львова визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

Нагадаємо, на Львівщині засудили жінку, яка у Tiktok підтримувала війну Росії в Україні. Суд вирішив визнати жінку винною у колабораційній діяльності та заборонив їй на 10 років обіймати посади в держорганах або органах місцевого самоврядування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності