• Головна
  • Новини Львова
  • Звинуватила дитину в початку війни: львівську вчительку, яка потрапила у мовний скандал, не звільняли

Звинуватила дитину в початку війни: львівську вчительку, яка потрапила у мовний скандал, не звільняли

Звинуватила дитину в початку війни: львівську вчительку, яка потрапила у мовний скандал, не звільняли

Жінка не викладає у класі хлопчика, з яким відбувся конфлікт

Львівську вчительку, яка потрапила у мовний скандал через те, що, буцімто, попросила учня-переселенця спілкуватися українською, не звільняли.

Про це повідомила Львівська міська рада 13 січня.

Ситуація загострилася настільки, що довелося скликати комісію.

«Ми скликали комісію, розібралися у цій ситуації. Запросили психолога з іншої школи. Вона поговорила з усіма учнями у класі, які були свідками цієї історії. Усі діти підтвердили, що вчителька так висловлювалась. Слід зазначити, що цей учень не розмовляв російською мовою. І його мама теж розмовляє українською мовою», — розповів керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Насправді ж, каже посадовець, конфлікт полягав зовсім не у мові. На уроці української мови вчителька попросила учня здавати контрольну роботу, а він затягував її здачу.

«Вчителька просила здавати швидше. І не стримала своїх емоцій, стала йому говорити, що „ви винні, що почалася війна“, і що „ви сюди понаїхали“ », — пише ЛМР.

Посадовець наголосив, що вчителька української мови продовжує працювати у цій школі. Але у класі, де вчиться цей учень, вона не викладає.

Відомо, що батько хлопчика залишився у Харкові і зараз воює у складі Збройних Сил України, а дитина з мамою переїхала до Львова.

Нагадаємо, раніше про ситуацію у школі №87 імені Ірини Калинець спочатку повідомила письменниця Лариса Ніцой. Проте ця інформація виявилася неточною. Водночас адміністрація школи зазначила, що жодних конфліктів у класі не було, але хлопчику Арсену важко вдавалась українська мова, тож у класі його почали називати «москалем».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності