• Головна
  • Новини Львова
  • Від початку повномасштабного вторгнення понад 127 тисяч українців отримали меддопомогу у Львові

Від початку повномасштабного вторгнення понад 127 тисяч українців отримали меддопомогу у Львові

Від початку повномасштабного вторгнення понад 127 тисяч українців отримали меддопомогу у Львові

Йдеться про невідкладну і планову допомогу, профілактику, вакцинацію тощо

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток і допомогу, зокрема й медичну. Так, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну лікування й консультації в місті вже отримали понад 127 тисяч людей.

Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

Так, з різними травмами й пораненнями до лікарень Львова госпіталізували 8 640 вимушено переміщених українців (зараз на лікуванні перебуває 183 людини, інших уже виписали). Натомість за амбулаторною допомогою в поліклініки звернулись 99 269 українців, з них 18 207 — діти, 2 614 — вагітні жінки. Крім того, мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 19 391 людині.

Зазначається, що через російську агресію щодня страждають сотні людей. Для того, аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними й доступними в Україні, у Львові в Національному центрі реабілітації «Незламні» (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, уже відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези. Детальніше про це можна дізнатись тут. Натомість зробити пожертву можна, перейшовши за посиланням.

Нагадаємо, у Львові лікарі допомогли дівчинці Елі з Харківщини, у якої виявили нейробластому грудного відділу хребта з проростанням у середостіння. Пухлина росла і заважала дівчинці дихати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності