• Головна
  • Новини Львова
  • В Україні 1 січня відзначають день народження Бандери: як вшановуватимуть пам’ять лідера ОУН у Львові

В Україні 1 січня відзначають день народження Бандери: як вшановуватимуть пам’ять лідера ОУН у Львові

Пам'ятник Степану Бандері у Львові

Традиційного віче цього року не буде

У неділю, 1 січня, Україна відзначає 114-ту річницю від дня народження лідера Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

Традиційно в цю дату в Україні відбувалися заходи вшанування, зокрема в багатьох містах проходив смолоскипний марш. Однак через повномасштабне вторгнення Росії цьогоріч програма зазнала змін.

Так, у Львові 1 січня о 14:00 на площі Кропивницького біля пам’ятника Степану Бандері планують провести урочисті заходи та вшанувати пам’ять голови Проводу ОУН. Однак традиційного віче не буде.

Як розповіли у коментарі LVIV.MEDIA у Львівській ОВА, у 2023 році дійство відбудеться за зміненою програмою. Зокрема, передбачили спільну молитву для вшанування пам’яті українських героїв, покладання квітів до пам’ятника Бандері та вручення подяк імені Степана Бандери.

Крім того, для виконання тематичних пісень запросили хорову капелу «Трембіта». Також на заході будуть присутні представники місцевої влади та націоналістичних організацій.

Разом з тим передбачили найближче укриття для всіх присутніх. Також на площі працюватимуть працівники поліції та медики.

Нагадаємо, Росія запровадила санкції проти 100 громадян Канади, серед яких низка діячів українського походження. Зокрема, до списку потравив онук та повний тезка лідера ОУН Степана Бандери. Йому та іншим особам, які потрапили під російські санкції, заборонили в’їзд до РФ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності