• Головна
  • Новини Львова
  • Від рідного дому лишилися тільки стіни: у Львові лікарі допомагають родині, яка постраждала під час обстрілу Бахмута

Від рідного дому лишилися тільки стіни: у Львові лікарі допомагають родині, яка постраждала під час обстрілу Бахмута

Від рідного дому лишилися тільки стіни: у Львові лікарі допомагають родині, яка постраждала під час обстрілу Бахмута

Раптовий обстріл застав родину, коли вони вечеряли вдома

У Львові у реабілітаційному центрі «Незламні» лікують сім’ю з Бахмута: чоловіка, дружину та їхню дворічну доньку. У дівчинки знерухомлені ноги, у мами — складний перелом лівого передпліччя та черепно-мозкова травма, а у тата — уламкові поранення.

Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

За словами пацієнтів, 17 жовтня вони збиралися виїжджати з Бахмута. Черговий раптовий обстріл застав родину, коли вони вечеряли. Всі троє впали на підлогу, але уламки летіли у меблі, стіни та в людей — вціліти не вдалося нікому.

Вибратися з будинку родині допомогли сусіди. Натомість українські військові допомогли та всіх трьох людей з важкими мінно-вибуховими травмами спершу транспортували до лікарні Костянтинівки. Павла прооперували там — дістали уламки з тіла. Водночас Інну та Лізу у важкому стані повезли у Дніпро. У дворічної дитини був уламок в попереку, перелом обох кісток правої гомілки, рани правого плеча, голови та спини.

Після того, як усім трьом постраждалим врятували життя і стабілізували їх стан, родину перевели у Національний реабілітаційний центр «Незламні» Першого медоб’єднання Львова.

Крихітку Лізу підготували до операції. Через уламок у попереку, який пошкодив її спинний мозок, дитина не відчуває ніг. Складне хірургічне втручання минуло успішно, тепер паралельно з дівчинкою починають працювати фахівці з реабілітації. На відновлення Лізі потрібен щонайменше рік.

Водночас у мами Інни — множинний багатоуламковий сегментарний перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням та черепно-мозкова травма. Найважче поки із рукою. Хірурги центру вже двічі її оперували: спершу виконали ремонтаж апарату зовнішньої фіксації, потім — зняли апарат та встановили спеціальні пластини та гвинти для фіксації кісток. Попереду — складна робота з відновлення всіх рухових функцій. Тоді як Павло, чиї рани загоїлися, нині опікується дружиною та донечкою.

Вже у Львові родина дізналася, що їм немає куди повертатися, адже після ще кількох обстрілів від рідного дому у Бахмуті лишилися тільки стіни. Відтак, паралельно з хірургами, травматологами та фахівцями з реабілітації, з Інною та Павлом працюють психотерапевти.

«Психоемоційне відновлення так само важливе, як і фізичне», — наголошують у Першому ТМО Львова.

Нагадаємо, львівські ортопеди лікують дитину із рідкісною хворобою Ольє. Це вроджена патологія, яка діагностується не більше ніж у 4% випадків від усіх захворювань скелета.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності