За тиждень у Львові інспектори з паркування оштрафували водіїв на понад 2,5 млн грн

За тиждень у Львові інспектори з паркування оштрафували водіїв на понад 2,5 млн грн

Через порушення правил стоянки минулого тижня на арештмайданчик евакуювали 77 автомобілів

У Львові за минулий тиждень, з 19 до 25 грудня, інспектори з паркування оштрафували 6 802 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки авто на загальну суму 2 502 400 грн. Кошти від сплати штрафів надходять до міського бюджету Львова.

Про це повідомили в управлінні безпеки Львівської міської ради.

Зазначається, що мінімальний розмір штрафу — 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф упродовж 10 днів, то сума подвоюється.

«Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому разі накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування», — додали в управлінні безпеки ЛМР.

Крім того, через порушення правил стоянки минулого тижня на арештмайданчик евакуювали 77 автомобілів. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 2 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

«До інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів з паркування. Кожен з них щоденно оформляє в середньому 35 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності. На 20 грудня від сплати штрафів до міського бюджету надійшло понад 45 млн грн», — додали у міськраді.

Водіїв закликають не паркувати своїх авто з порушенням правил дорожнього руху, адже хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним Силам України.

Додамо, що із переліком майданчиків для паркування можна ознайомитись на Геопорталі Львова.

Нагадаємо, у Львові водії зробили стихійні місця для паркування на вулиці Городоцькій, 193-195.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності