Цьогоріч у львівських трамваях та тролейбусах востаннє лунатимуть колядки

Цьогоріч у львівських трамваях та тролейбусах востаннє лунатимуть колядки

Звучатимуть, зокрема, фрагменти композицій від Заслуженого академічного оркестру України Зразково-показового оркестру ЗСУ

Уже восьмий рік поспіль у грудні і січні у трамваях та тролейбусах, окрім оголошень про маршрут, можна почути колядки, щедрівки, різдвяні пісні.

Проте, цього року вони лунатимуть востаннє.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.  

7 жовтня набрав чинності Закон №2310-IX, який передбачає заборону «акустичного насильства».

«Я, як львів’янин, знаю про проєкт і, звісно, люблю колядки. Проте закон має універсальну дію, і було б неправильно, якби держава чи органи влади або самоврядування визначали, яку музику можна транслювати, а яку ні. Суть закону в тому, що пасажири мають право їхати в тиші. Однак, якщо мова про тролейбуси і трамваї, то, наскільки я розумію, на нього цей закон не поширюється. Бо це норми закону «Про автомобільний транспорт», і стосуються вони водіїв і салонів автобусів (у т. ч. маршруток) і таксі. Не тролейбусів і трамваїв. Втім, уряду доручено внести зміни в правила пасажирських перевезень про заборону акустичного насильства на всіх видах пасажирського транспорту. Однозначно, що до нинішнього Різдва уряд не встигне внести такі зміни. Однак через рік чи пізніше, імовірно, заборона “акустичного насильства” стосуватиметься всіх видів пасажирського транспорту», — коментує ініціатор та співавтор Закону №2310-IX, що передбачає заборону «акустичного насильства», депутат Верховної Ради України IX скликання Володимир В’ятрович.

Тому цьогоріч все ще лунатимуть фрагменти понад двадцяти композицій від Заслуженого академічного оркестру України Зразково-показового оркестру Збройних Сил України, оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та оркестру Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Мета проєкту — незмінна:

  • популяризація українського музичного контенту, а відповідно й виконавців, та традиції національного святкування новорічних та Різдвяних свят;
  • моральна підтримка задля консолідації внутрішніх духовних ресурсів пасажирів у такий нелегкий час.

«Попри втрати рідних та страх перед новими викликами, ми хочемо нагадати, що нас єднає, нагадати про християнські цінності та надію, які нам дарують ці свята», — розповіла речниця ЛКП «Львівелектротранс» та авторка проєкту «Колядки, щедрівки, різдвяні пісні у львівському електротранспорті» Ольга Бачинська.

Нагадаємо, на початку грудня школа водіїв ЛКП «Львівелектротранс» оголосила другий у цьому році набір учнів за спеціальністю «водій тролейбуса». Навчання триватиме лише 3 місяці: два з яких — теорія та один місяць — практика.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності