До Львова приїхав Архієпископ Кейптаунський

До Львова приїхав Архієпископ Кейптаунський

Гості передали місту засоби освітлення на випадок блекауту

У Львів з першим візитом приїхав Архієпископ Кейптаунський Табо Макгоба.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Табо Макгоба планує відвідати львівську лікарню з пораненими цивільними і військовим.

«Мені дуже важливо було зустрітися з вами, бо наші люди дуже хочуть підтримати Україну. Згідно опитування 75% простих мешканців Південної Африки підтримують українців, їх боротьбу за свою землю, за незалежність. Наші люди моляться за вас», — зазначив Архієпископ Табо Макгоба.

Разом із Табо Макгоба до України приїхав голова неурядової організації Brenthurst Foundation з Йоганнесбургу (ПАР) Грегорі Міллс. Гості передали місту засоби освітлення на випадок блекауту.

Додамо, одна з найбільш впливових груп в ПАР — духівництво, зокрема англіканська церква. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Архієпископ Табо Макгоба відкрито засудив російську агресію в Україні. Так, 2 березня 2022 року під час служби у Соборі св. Георга з нагоди початку Великого посту архієписком закликав уряд ПАР «однозначно засудити» вторгнення росії в Україну та нагадав про те, що  вторгнення є «грубим порушенням» статті 2.4 Статуту ООН. Архієпископ відкрито звернувся до спільноти із питанням «де наша людяність» і додав, що закликає уряд ПАР вимагати від росії безумовного відведення військ з України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності