У Львові чоловік обікрав комунальника, який перед тим обікрав свого напарника

У постраждалого вкрали з банківської картки 50 тисяч гривень

Залізничний районний суд м. Львова виніс вирок чоловіку, який вкрав із кишені працівника ЛКП «ШРП Залізничного району», який раніше обікрав свого напарника, банківську картку.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи № 462/5355/22.

Інцидент стався у липні цього року. Працівник Львівського комунального підприємства «ШРП Залізничного району», розпиваючи алкоголь зі своїм напарником, вкрав із його сумки банківську картку та листочок, на якому був записаний до неї пароль.

Завершивши застілля, чоловік зняв у банкоматі із картки 20 тис. гривень та придбав у найближчому ломбарді телефон за 5 тисяч гривень.

Після скоєного зловмисник зустрів на вулиці свого давнього знайомого, з яким пішов далі випивати. Вони разом заходили у магазини, де купували алкоголь. Розраховувались за товар грошима, які чоловік зняв із банківської картки, яку вкрав у свого напарника.

Розпивати алкогольні напої чоловіки вирішили на вул. Городоцькій поряд із дитячим майданчиком неподалік цирку. Надалі до них підійшла знайома, з якою вони разом продовжили випивати, після чого чоловік, який вкрав картку у знайомого, заснув на лавочці.

Прокинувшись, він помітив відсутність своїх знайомих, а також свого паспорта і телефона, який придбав у ломбарді. Також у нього викрали готівку у розмірі 12 тис. гривень, яку він зняв із викраденої картки.

Тим часом знайомий, який вкрав у свого колеги по чарці банківську картку, вирішив викрасти гроші із картки шляхом здійснення неодноразових покупок у магазинах. Так, за три дні чоловік встиг здійснити 82 покупки на загальну суму 27,6 тис. гривень.

У судовому засіданні він свою провину визнав частково та пояснив, що банківську картку він не викрадав, а знайшов на вулиці. Також чоловік зазначив, що зробив помилку, використовуючи чужу банківську картку, та попросив суд суворо не карати. Таке пояснення суд розцінив як спосіб захисту з метою уникнення відповідальності та покарання.

Власник банківської картки у суді пояснив, що оформив її у банку декілька років назад, на картці був встановлений кредитний ліміт у розмірі 57 тис. гривень. Зникнення картки він помітив лише через чотири дні.

У судовому вироку зазначається, що чоловік, який останнім вкрав картку, вже був раніше судимий, не має постійного місця проживання та перебуває на обліку у медичному закладі з розладами психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів.

Враховуючи всі обставини справи, суд визнав винним чоловіка та покарав його позбавленням волі строком на 5 років.

Нагадаємо, у Львові зрадника із «ЛНР» засудили до 15 років за ґратами. Прокурори у суді довели, що житель одного зі сіл Луганської області від 2014 року брав участь у незаконному збройному формуванні так званої «ЛНР». Під час служби зрадник забезпечував пропускний режим на блокпосту, який розташований при в’їзді до Лисичанська Луганської області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності