• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські стартапери відтворили зруйнований Закарпатський замок у доповненій реальності

Львівські стартапери відтворили зруйнований Закарпатський замок у доповненій реальності

Ілюстрація: Chameleon Age

Додаток буде доступний на App store і Google Play до кінця грудня

Львівські стартапери Chameleon Age відтворили у технології доповненої реальності замок у Хусті на Закарпатті, який наразі перебуває у стані руїн. Дослідники опрацювали історичні джерела, професійний архітектор створив його 3D-модель, а IT-фахівці відтворили вигляд замку у віртуальній площині.

В додатку, крім зовнішнього вигляду фортифікації, можна буде оглянути інтер’єр, лицарську залу, а екскурсію замком проводитиме віртуальний гід – реальна історична постать XVII ст. генерал Джорджіо Баста, пише zaxid.net. Він розповість історію споруди, її легенди, особливості архітектури.

«Ми створили віртуального автономного гіда, з яким ви спілкуєтеся. Ви в ролі інженера Чезаре Порта, який приїхав з Італії інспектувати замок. Цей Джорджіо Баста зустрічає вас біля воріт і проводить екскурсію. Можна вибрати декілька варіантів нелінійного сюжету. Передбачений інтерактив: можна буде вистрілити з гармати, арбалета, підняти кубик солі», — зазначив засновник Chameleon Age Ігор Ковалишин.

Зазначається, що додаток буде доступний на App store і Google Play до кінця грудня.

Додамо, що замок у Хусті є пам’яткою національного значення. Могутня фортеця від XVIII ст. поступопово занепадає і перетворюється на руїну. Попри те, що від нього залишились лише частково окремі стіни, він є популярною туристичною локацією. Руїни Хустського замку нині планують законсервувати, а згодом провести його музеєфікацію і часткову відбудову.

Нагадаємо, на Львівщині є дерев’яна вежа, яка не має аналогів у Європі. Так звана «Вежа пам’яті» розташована у селі Недільна Старосамбірського району.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності