У Садового запланували масові скорочення персоналу

У Садового запланували масові скорочення персоналу

Пріоритетом є виділення 500 млн грн на підтримку ЗСУ

Міськрада Львова затвердила бюджет Львівської територіальної громади на 2023 рік. Згідно з ним, зменшили видатки на працівників міської ради — скоротили 10% складу, а це понад 200 працівників.

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на сесії 6 грудня. 

«Пріоритетом бюджету є виділення 500 млн грн на підтримку ЗСУ. Також ми зменшили у бюджеті видатки на працівників Львівської міської ради — скорочено на 10% кількісний склад, тобто понад 200 працівників. Третій аспект — підтримка освіти, культури. Четвертий – важливі програми, які зараз не можуть фінансуватись, згідно з постановою Кабміну, бо вони не є критичними», — зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

На сьогодні Львівщина має на 575 млн грн більше реверсної дотації. Це кошти, які місцева влада передала до держбюджету, аби полегшити виплату податків в інших областях (стабілізації податкового потенціалу усіх областей), щоб допомогти іншим областям регулярно виплачувати усі обов’язкові податки. 

За словами директорки департаменту фінансової політики Вікторії Довжик, мета бюджету 2023 — забезпечити безперебійне функціонування усіх важливих сфер Львівської МТГ.

«Якщо порівняти із тим, як ми планували бюджет минулого року, то фактично 2 млрд грн є нових видатків, які викликані новими реаліями. Зокрема, плануємо на 400 млн більше, ніж минулого року, на програму теплопостачання — на цей рік ми заклали на це 700 млн грн, що є найбільшою сумою за всі роки... Додатково до освітньої субвенції ми плануємо 460 млн грн з цього бюджету», — сказала посадовиця. 

Нагадаємо, голова Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження про затвердження обласного бюджету на 2023 рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності