У Британії арештували російського мільярдера, який народився у Львові

У Британії арештували російського мільярдера, який народився у Львові

Його вже допитали та випустили під заставу

У Лондоні затримали російського олігарха Михайла Фрідмана. Мільярдера підозрюють у відмиванні грошей. Також Фрідмана підозрюють у змові з метою обману МВС Сполученого Королівства та змові з метою надання неправдивих свідчень.

Про це повідомили у Національному агентстві з боротьби зі злочинністю Великої Британії.

У повідомленні не вказується, що це був саме Фрідман, втім, за інформацією НВ, 58-річного російського олігарха затримали 1 грудня у його багатомільйонній резиденції. Крім того, разом з ним арештували:

  • 35-річного чоловіка, який працював у будинку мільярдера. Його підозрюють у відмиванні грошей та перешкоджанні діяльності офіцера NCA. Чоловіка помітили, коли він виходив з будинку із сумкою, в якій знайшли тисячі фунтів стерлінгів готівкою;
  • 39-річного бойфренда теперішньої партнерки бізнесмена. Його затримали у власному будинку в Лондоні. Чоловіка підозрюють у відмиванні грошей та змові з метою шахрайства.

Зазначається, що до операції у лондонському будинку бізнесмена залучили понад 50 офіцерів. Вони вилучили низку цифрових пристроїв та значну кількість готівки.

Усіх трьох чоловіків допитали та звільнили під заставу, сума якої не розголошується.

У Національному агентстві з боротьби зі злочинністю Великої Британії додали, що ця операція є останньою в серії втручань NCA, спрямованих на припинення діяльності корумпованих представників міжнародного бізнесу та їхніх пособників.

«На сьогодні NCA забезпечило майже 100 дій, які усувають або зменшують кримінальну загрозу проти еліт, пов’язаних із президентом рф владіміром путіним, та їхніх поплічників», — йдеться у повідомленні.

Довідково:

Михайло Фрідман народився 21 квітня 1964 року у Львові. Він — російсько-ізраїльський бізнесмен єврейського походження. Співтворець, співвласник та голова наглядової ради директорів консорціуму «Альфа-груп» (також входить до наглядової ради директорів ряду дочірніх підприємств консорціуму найвідомішими з яких є Альфа-банк/Альфа-банк Україна, Veon/Beeline/Kyivstar, X5 Retail Group та IDS Borjomi International/Моршинська/Миргородська) співвласник та голова ради директорів нафтової компанії «ТНК-ВР» (існувала у 2003—2013 роках), член бюро і правління російського союзу промисловців і підприємців, член російської національної спілки корпоративного управління, та віцепрезидент російського єврейського конгресу.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності