• Головна
  • Новини Львова
  • У голові назавжди залишаться два уламки: у Львові врятували 12-річного хлопця, який постраждав від російського обстрілу

У голові назавжди залишаться два уламки: у Львові врятували 12-річного хлопця, який постраждав від російського обстрілу

У голові назавжди залишаться два уламки: у Львові врятували 12-річного хлопця, який постраждав від російського обстрілу

Через ушкодження сонної артерії хлопець не міг навіть ковтати та говорити

У Львові лікарі Національного реабілітаційного центру «Незламні» три місяці боролися за життя 12-річного хлопця, у якого уламок в голові спровокував інфаркт мозку.

Про це 2 грудня повідомляє Перше медичне об`єднання Львова.

У двір Михайлика Баєва з Бахмута прилетіла російська ракета. Хлопчика вдалося врятувати, а його тато загинув.

У той час, коли прилетіла ракета, сім`я поралася по господарству. Батька поранило смертельно. Михайла відкинуло в дім ударною хвилею.

У хлопчика виявили десятки уламків на обличчі та шиї, пошкоджена сонна артерія та інфаркт головного мозку. Його спровокував один із уламків, який потрапив в голову. Хлопчик був у критичному стані.

Михайла терміново евакуювали до Дніпра, де вдалося відновити кровопостачання мозку та стабілізувати його стан.

Потім його доправили евакуаційним потягом до Львова. Через ушкодження сонної артерії хлопець не міг навіть ковтати та говорити.

У мозку дитини було два уламки — у ділянці позаду очей та тім‘яній, які розташовані поруч із життєво важливими магістральними судинами.

Щоб не ризикувати життям, Михайла лікували медикаментозно. Із пацієнтом працювали фізичний терапевт та логопед, і вже за кілька тижнів Михайло знову заговорив, розпочав рухати ногами та зробив перші кроки.

Паралельно у хлопця загоювали рани від осколкових поранень та опіків. Йому виконали кілька операцій, щоб прибрати дефекти від ран.

Після трьох місяців лікування Михайло з бабусею та молодшим братом, який з опіками теж перебував у лікарні, поїдуть до Дніпра. У голові Михайла назавжди лишаться два уламки, проте лікарі певні — вони не нашкодять дитині.

Нагадаємо, у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» допомогли бійцю, якому розірвало нерв на руці. Після реабілітації він готується повернутися на фронт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності