На вулиці Бандери у Львові облаштовують підпірну стійку із «зеленим схилом»

Планують, що скоро біля підпірної стінки з’являться лавки та громадський простір з питним фонтаном

На вулиці С. Бандери у Львові продовжують облаштовувати підпірну стінку. Планується, що її накриють «зеленим схилом».

Про це повідомляє ЛКП «Львівавтодор».

Наразі там вже встигли демонтувати 50% стінки — понад 100 метрів її конструкції. Нова підпірна стінка необхідна, щоб укріпити цей пагорб. Поверх неї облаштують схил із зеленими насадженнями та деревами.

Звідси вже вивезли 800 куб. м будівельного сміття та ґрунту. Роботи проводяться поетапно: розбирають частину старої підпірної стінки і заливають нову, рухаючись таким чином далі.

Незважаючи на те, що нещодавно там знайшли людські рештки, роботи все одно продовжуються, але у супроводі археологів.

Планують, що скоро біля Органного залу (поблизу підпірної стінки) з’являться лавки та громадський простір з питним фонтаном. Також облаштують сходи, які вестимуть з вул. Професорської на вул. Бандери.

Якщо погода не завадить, ремонтні роботи планують виконати до кінця року.

‼ Між Органним залом і вул. Бандери облаштовують нову підпірну стінку, яку “накриють” зеленим схилом ‼Сьогодні “погуляємо” ділянкою, де ведуться роботи щодо демонтажу аварійної підпірної стінки. Станом на зараз демонтовано майже 50% бетонної підпірної стінки – понад 100 метрів її конструкції. Звідси вже вивезено 800 куб. м. будівельного сміття та ґрунту👷‍♂️Роботи проводяться поетапно: розбирають частину старої підпірної стінки і заливають нову, рухаючись таким чином далі. Нова підпірна стінка необхідна, щоб укріпити цей пагорб, поверх неї буде облаштований схил із зеленими насадженнями та деревами 🌱🌳Зазначимо, що під час виконання земляних робіт на підпірній стінці виявили людські рештки. Відтак було залучено “Рятувальну археологічну службу”, тепер археологи супроводжують роботи підрядної організації 🔍Біля Органного залу облаштують громадський простір з питним фонтанчиком і лавочками. На зеленому схилі висадять орієнтовно 15 дерев, а також облаштують сходи, які вестимуть з вул. Професорської на вул. Бандери 😍➡ За сприятливих погодних умов демонтажні роботи, облаштування нової підпірної стінки та земляного відкосу на ній заплановано виконати до кінця року.

Posted by ЛКП "Львівавтодор" on Thursday, December 1, 2022

Нагадаємо, 26 жовтня під час реконструкції підпірної стінки на вулиці Бандери у Львові виявили людські рештки. Попри це, там вже провели роботи з підведення водопроводу, каналізації, демонтували первинну підпірну стінку і готуються до облаштування дорожнього покриття та схилу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності