• Головна
  • Новини Львова
  • Вулицю Орлика у Львові посилено перевірятимуть через «окупацію» автівками тротуарів

Вулицю Орлика у Львові посилено перевірятимуть через «окупацію» автівками тротуарів

Вулицю Орлика у Львові посилено перевірятимуть через «окупацію» автівками тротуарів

Вулицю відкрили ще 16 листопада

На вулиці П. Орлика у Львові посилено перевірятимуть водіїв автівок, які паркуються на тротуарах.

Про це написало ЛКП «Львівавтодор» 30 листопада.

Як зазначають у ЛКП, місцеві автівки перетворили щойно реконструйовану вулицю на болото.

«Тільки-но вул. П. Орлика відкрили для проїзду після реконструкції, як нові тротуари „окупували“ автівки, а газони та клумби зі зеленими насадженнями перетворюються на болото колесами автівок та затоптуються пішоходами, навіть коли до пішохідного переходу — всього 5 чи 10 метрів. Мало того, водії паркують авто на тротуарах, облаштованих тактильною плиткою для незрячих осіб, чим ставлять їх життя і здоров’я під загрозу!», — пише «Львівавтодор».

Після того, як небайдужі львів’яни повідомили ЛКП про ситуацію із неналежним паркуванням, «Львівавтодор» оглянув вулицю та вирішив скерувати туди інспекторів з паркування. Тепер вони посилено патрулюватимуть вулицю.

Аби водіям було де залишати автівку, на вул. П. Орлика облаштовують додаткові 62 паркомісця. До того ж там є 98 кишень, де також можна зупинитися. Крім того, ЛКП просить містян не витоптувати газони, адже сніг вже сходить, а на його місці залишається болотяне місиво.

Додамо, наразі на вулиці ще завершують облаштовувати вуличне освітлення, парковку та зручні хідники до дитячої лікарні.

Нагадаємо, ремонт вулиці П. Орлика у Львові тривав з липня 2020-го. Її відкрили ще 16 листопада, вартість робіт становила 74,8 млн гривень.

Тільки-но вул. П. Орлика відкрили для проїзду після реконструкції, як нові тротуари “окупували” автівки, а свіжозроблені газони та клумби зі зеленими насадженнями перетворюються на болото колесами автівок та затоптуються пішоходами, навіть коли до пішохідного переходу – всього 5 чи 10 метрів 🤯 Мало того, водії паркують авто на тротуарах, облаштованих тактильною плиткою для незрячих осіб, чим ставлять їх життя і здоров’я під загрозу!!! 😡❗❗❗Зазвичай, намагаємося завершувати день хорошими новинами, але не сьогодні – маємо до вас серйозну і не зовсім приємну розмову! Оскільки один з небайдужих мешканців вул. П. Орлика Ярослав Бузовский повідомляв в коментарях, що по вул. П. Орлика нищать зелені зони, а також писав про часті порушення правил паркування, разом з інженером технічного нагляду ЛКП “Львівавтодор” виїхали для обстеження. Побачене нас засмутило: “переорані” взуттям та колесами автівок газони, машини на хідниках… Це “результат” безвідповідальності деяких людей, які ЗОВСІМ не цінують працю інших. Тепер можемо започатковувати рубрику “Не будь 🐷“.Хоча роботи в рамках реконструкції ще тривають і підрядники завершують облаштувати вуличне освітлення, парковку та зручні хідники до дитячої лікарні, коли бачиш таке нешанобливе ставлення до праці – опускаються руки 😔 Тому хочемо звернутися до водіїв та пішоходів, які впізнають у сьогоднішньому пості себе🐷: 1⃣ Водії, для вашої зручності по вул. П. Орлика зробили кишені для паркування на 98 автомобілів, додатково біля дитячої лікарні нині облаштовують парковку на ще 62 машини. Користуйтеся ними, а не газонами чи хідниками! До слова, інспекторам з паркування Управління безпеки міста передана інформація про часті порушення на вул. П. Орлика, тому на цій ділянці вулиці буде посилено контроль. 2⃣ Пішоходи, не витоптуйте газони! Сніг сходить і вже зараз на клумбах – болотяне місиво. 3⃣ Спеціально звертаємося до працівників ринку та торгових закладів по вулиці! Не створюйте дискомфорту пішоходам, паркуючи посеред тротуару свої транспортні засоби під час вивантаження товарів. На щастя, є свідомі мешканці, які вважають таку поведінку неприпустимою. Знайомтеся у відео з одним з таких небайдужих мешканців – Олексієм! 😊 Також вдячні за коментар заступниці начальника Управління екології ЛМР Oksana Lutsko 🥰Трішки філософії наостанок: світ, країну, місто треба починати змінювати з себе. Торуйте шлях на зустріч цим змінам, а не чобітьми чи колесами через свіженький газон 😉P.S. Тепер ЛКП “Львівавтодор” має свій YouTube-канал 🤩 Тому будемо вдячні за ваші підписки та поширення відео – https://www.youtube.com/@lkplvivavtodor ✅

Posted by ЛКП "Львівавтодор" on Tuesday, November 29, 2022

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності