• Головна
  • Новини Львова
  • У Львівському перинатальному центрі від початку повномасштабного вторгнення народилося понад 3,5 тис. дітей

У Львівському перинатальному центрі від початку повномасштабного вторгнення народилося понад 3,5 тис. дітей

У Львівському перинатальному центрі від початку повномасштабного вторгнення народилося понад 3,5 тис. дітей

Цього року у перинатальному центрі відкрили відділення медичної реабілітації для передчасно народжених дітей, з ними працюють педіатри, хірурги, офтальмологи та інші спеціалісти

За 9 місяців повномасштабного вторгнення у комунальному закладі Львівської облради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» народилося 3525 дітей: 1839 хлопчиків та 1686 дівчаток.

Про це повідомили у Львівській обласній раді.

Протягом цього періоду до медичного закладу звернулися близько тисячі внутрішньо переміщених жінок та народили тут 952 дитини.

«Пацієнти отримують у нас медичну та психологічну допомогу, оскільки багато жінок виїжджають з небезпечних місць самі, без чоловіків та родичів. Ми створюємо для них максимально комфортні умови перебування та пологів», - зазначила директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.

Цього року у перинатальному центрі відкрили відділення медичної реабілітації для передчасно народжених дітей, з ними працюють педіатри, хірурги, офтальмологи та інші спеціалісти. Для транспортування передчасно народжених дітей медики сформували виїзну неонатальну бригаду, готову прибути в будь-який куточок Львівщини на спеціально обладнаному автомобілі.

Також у медичному закладі функціонує кабінет діагностики патології грудних залоз, в якому безоплатно проводять мамографічне та ультразвукове обстеження жінок. Восени цього року на базі львівського перинатального центру розпочав роботу регіональний центр неонатального скринінгу. Тут проводять дослідження на 21 генетичну патологію для немовлят із семи областей України. Фахівці центру обстежили вже понад 4 тисяч зразків крові новонароджених дітей.

Зазначається, що Львівський обласний клінічний перинатальний центр забезпечений енергією, водою та теплом постійно і тут готові допомогти кожній родині.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові отримав новий апарат для УЗ-дослідження. Його подарували благодійники зі Словаччини та Чехії. Пристрій Logiq P9 XDClear, виробництва GE, вартістю 51 тис. євро, вже запрацював у дитячій лікарні.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності