ДІАМ визнала незаконним будівництво багатоповерхівки у Рудному

Через те, що будинок самочинний, на забудовницю чекає не один штраф та приписи про усунення порушень

Державна інспекція архітектури та містобудування України визначала самочинним будівництво багатоповерхівки, яку звели у Рудному.

Про це пишуть на сторінці "Львівська громада. Агломерація”.

Відомо, що ДІАМ спільно з міською інспекцією ДАБК проінспектували будинок та виявили, що його звели всупереч закону та за власною “схемою” — документи оформили на кілька індивідуальних будинків, натомість звели багатоповерхівку. Насправді ж для цього немає жодних обов’язкових містобудівних умов.

Забудовниця розраховувала ще й на те, що нині будівництво у приєднаних громадах контролюють аж із Києва, а саме це компетенція нещодавно створеної структури — ДІАМу. Втім, приховати будівельну схему не вдалося.

Аби вирішити питання незаконної забудови, департамент міської агломерації Львівської міської ради написав відповідне звернення. Також була скарга від сусіда-орендаря, чиї інтереси порушив самобуд. Відтак цим питанням зайнялися у столичному ДІАМі.

Там провели засідання комісії Державної інспекції архітектури і містобудування України, а на днях об‘єкт на вулиці Огієнка позапланово перевірили.

Через те, що будинок самочинний, на забудовницю чекає не один штраф та приписи про усунення порушень.

Нагадаємо, у Франківському районі Львова демонтували ще один незаконний МАФ. Зазначається, що власник павільйону мав час, аби забрати його, однак не зробив цього. Відтак, МАФ демонтували відповідні служби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності