• Головна
  • Новини Львова
  • Діти у Львові малювали картини, щоб зібрати гроші на реабілітацію 10-річній дівчинці з Вугледару

Діти у Львові малювали картини, щоб зібрати гроші на реабілітацію 10-річній дівчинці з Вугледару

Діти у Львові малювали картини, щоб зібрати гроші на реабілітацію 10-річній дівчинці з Вугледару

Вероніка втратила сім’ю, дім та постраждала внаслідок російських обстрілів

У суботу, 19 листопада, в артцентрі «Дзиґа» у Львові відбулась благодійна подія «Країна моєї перемоги». Діти з різних куточків України, які тимчасово опинились у Львові, малювали картини разом із відомою художницею Наталею Павлюк. Кошти від продажу картин скерують на реабілітацію та лікування 10-річної Вероніки з Вугледару, яка дивом вижила під час російського обстрілу.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Акцію на підтримку дівчинки організували управління «Служба у справах дітей» ЛМР та ГО «Турбота в дії».

«Цей захід дуже важливий, бо дітей, які приїхали із інших регіонів у наше місто, об'єднала спільна і дуже благородна мета - допомога Вероніці. Подібні заходи будемо проводити та організовувати і надалі, адже це чудова можливість долучати дітей до добрих справ», - розповів в.о. начальника управління «Служба у справах дітей» Володимир Фридрак.

Водночас за словами юних учасників заходу, вони дуже старалися, адже знали, що їхня творчість принесе користь.

«Малюю картину і розумію, що вона в майбутньому буде внеском у дуже добру справу. Це таке прикольне відчуття», - каже 14-річний Нікіта з Харкова.

«Захід дуже класний і має дуже благородну мету, бо малюємо ми для того, щоб дівчинка Вероніка була здоровою», - розповіла 14-річна Ася зі Львова.

Картини, створені дітками, відправлять у Польщу – в місто Лодзь, де молодіжне об’єднання «Ключ» та «Амма-польська» проведуть аукціон. А кошти, зібрані на аукціоні, скерують на реабілітацію Вероніки, дівчинки із Вугледару, яка втратила сім’ю, дім та постраждала внаслідок обстрілів. Дівчинка зараз є вихованкою комунальної установи «Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні». Її мама-опікунка сестра Юля відкрила спеціальний рахунок, куди буде переведено кошти з аукціону, і до якого фінансово можуть долучитись усі охочі.

«Кожен з нас має свою війну. Вероніка мала свою в Вугледарі, тепер має війну тут - за своє життя і здоров'я. І ми зараз в цій війні робимо велику справу - допомагаємо їй», - наголосила Юля.

Усі охочі допомогти Вероніці можуть переказати кошти на рахунок:

262086400940997698 IBAN UA:123052990262086400940997698

Призначення платежу: поповнення рахунку: Куликова Вероніка Антонівна

Нагадаємо, Городоцький Центр надання соціальних послуг розшукує сім'ї, які готові стати патронатними вихователями над дітьми.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності