У Львові перебудовують віллу Кшечуновичів 1912 року: владу закликали розібратися

У Львові перебудовують віллу Кшечуновичів 1912 року: владу закликали розібратися

Вілла збудована у 1912 році

У Львові мешканці скаржаться на будівельні роботи у віллі Кшечуновичів на вул. Коновальця, 100.

Відповідну скаргу опублікували на Facebook-сторінці Гарячої лінії Львова.

«Хотілося би дізнатися хто дозволяє (або не дозволяє) перебудовувати пам’ятник архітектури 1912 року на свій смак? Вул. Коновальця 100», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, на опублікованих фото видно, що власники вілли почали розбирати балкон. На допис відреагував адміністратор Гарячої лінії та зазначив, що звернення скерували у Франківську районну адміністрацію.

Редакція LVIV.MEDIA також звернулася до Львівської міської ради за поясненнями, чи має власник вілли дозвіл на проведення робіт.

Додамо, на вулиці Євгена Коновальця, 100 розташована вілла Кшечуновичів. Вона збудована у 1912 році за проєктом львівського архітектора Станіслава Улейського для польського політика Олександра Кшечуновича, який походив з відомої та шанованої у Львові вірменської родини, що славилася меценатством.

Нагадаємо, у Львові містяни скаржаться на брудну та смердючу воду в озері, що на вулиці Тернопільській, 1. Зазначається, що у водоймі живуть качки, а неподалік перебувають діти. Причиною забруднення, ймовірно, є стічні води з каналізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності